Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE

Η Ελληνίδα υψίφωνος Μαρία Κωστράκη από το Μόναχο στις ‘’Φωνές και Μουσικές’’ | 11.01.2024

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 και ώρα Ελλάδας 18.00-19.00, η υψίφωνος Μαρία Κωστράκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή ‘’Φωνές και Μουσικές’’ με τον Αλέξη Κώστα.

Η Μαρία Κωστράκη γεννήθηκε στη Βέροια, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Richard-Strauss-Konservatorium και στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 23 χρονών στην όπερα Kammeroper του Μονάχου, και από τότε συνέχισε και εξέλιξε την επιτυχημένη καριέρα της. Έχει συμμετάσχει ως σολιστ σε συναυλίες σε πόλεις της Γερμανίας και της Ιταλίας, αλλά και στην Αυστρία, την Ελβετία και την Αίγυπτο. Ακόμη, έχει λάβει τιμητικές υποτροφίες αλλά και διακρίσεις σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Το 2010 έκανε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με ιταλική μουσική δωματίου κλασικών συνθετών, ενώ το 2015/16 κυκλοφόρησε τα CD “Δέησης” και “Stimmen” με μελοποιημένο Καβάφη σε ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά από τον μουσικοσυνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου. Το 2022 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δουλειά με τίτλο ‘‘Mosaico Mediterraneo’’.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand