Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Η Κλεονίκη Δεμίρη στην εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου”|13.06.2024

Την Κλεονίκη Δεμίρη, ερμηνεύτρια – μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, για τη συναυλία της, για τα 450 χρόνια από την αποπεράτωση του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Βενετία.

Η συναυλία διοργανώνεται στις 16 Ιουνίου, από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βενετίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών και τη Μητρόπολη Ιταλίας, σε συνεργασία και με την αρωγή της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη.

Να σημειωθεί, ότι η Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Φλωρεντία, Στοκχόλμη, Τίρανα, Αμάν, Σκόπια κ.α.), θα παρουσιάσει στη Βενετία ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα. Αυτό θα περιλαμβάνει iτραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και θα συνοδεύεται από τη Μαρίνα Τσοκάνη στο πιάνο.

Το μουσικό αυτό ταξίδι, υπόσχεται ότι θα μαγέψει όχι μόνο τους ομογενείς αλλά και το ιταλόφωνο κοινό.

H Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε τραγούδι στηn τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την Μέχτχιλντ Σταματάκη. Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα και με την Varena Schweizer στη Ιταλία. Είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.

Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών φεστιβάλ, σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο,καθώς και στο εξωτερικό. Για το 2024 έχει προγραμματίσει μία σειρά από παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μόναχο. Σκόπια, Στοκχόλμηκ.α.) και την έκδοση ενός νέου δίσκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand