Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Η Μάρα Καρέτσος στην εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου”|13.06.24

Τη διεθνούς φήμης visual astist και Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης “Μάρα Καρέτσος”, που ζει στη Νέα Υόρκη, φιλοξένησε σήμερα στο στούντιο η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή τη μια και μοναδική της συναυλία ”Jazz ιn Athens”.

H συναυλία διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού “Μάρα Καρέτσος” την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 21.00, στο Ελληνικοί Χοροί – Θέατρο ”Δόρα Στράτου”, με σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής, σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα από διαφορετικά μουσικά είδη, ήχους και στυλ. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και μέρος των εσόδων θα δοθεί για την ενίσχυση του Elton John AIDS Foundation.

Η βραδιά, την οποία έχει επιμεληθεί η κ. Καρέτσος, είναι μια σύμπραξη αναγνωρισμένων μουσικών, που θα μας ταξιδέψουν από την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, μέχρι την Αθήνα.

Η κ. Καρέτσος έφυγε από τη Λάρισα 23 χρονών με όνειρό της να κατακτήσει τον κόσμο με το ταλέντο και τη θέλησή της για τις τέχνες. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία και με διαγωνισμό, διορίστηκε το 1973 επιμελήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην έδρα Πλαστικής.Υπέβαλε όμως την παραίτησή της μέσα σε έναν χρόνο και άρχισε να ταξιδεύει. Πρώτα βρέθηκε στο Παρίσι, όπου έμεινε και εργάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια. Εκεί πραγματοποίησε εκθέσεις σε γκαλερί, όπως της Lilian Francois και του Paul Facchetti, έναν από τους σπουδαιότερους χώρους Τέχνης της εποχής στο Παρίσι.

Σε μία έκθεση γυρίζοντας στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον μοναδικό διεθνή γκαλερίστα, Αλέξανδρο Ιόλα, ο οποίος της πρότεινε να εκθέσει στην γκαλερί του στη Νέα Υόρκη.

Τα έργα της Μάρα Καρέτσος ήταν σουρεαλιστικά, εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Χαρακτηριστικές είναι οι κρυστάλλινες Αφροδίτες της και οι κολώνες με διακοσμητικά σχέδια.

Έχει τιμηθεί με το χρυσό κλειδί των Αθηνών κι έχει ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για όλο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2022 δημιούργησε στην Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης «Μάρα Καρέτσος» , που σκοπός του είναι να βοηθήσει νέους καλλιτέχνες στις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία να αναδειχθούν σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand