Η Μικρή Θαλασσινή Νικόλ Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE

Η Μικρή Θαλασσινή | 11.08.2023

ΣΕΤΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – SOS ΕΥΒΟΪΚΟΣ – ΑΙΟΛΙΚΑ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ – ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ (μέρος Β’)

Σήμερα, πήγαμε, ξανά, στην Κεντρική Εύβοια, μετά το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώθηκε στη Σέττα, την Αμπουδιώτισσα και τα Μανίκια, στη συνέχεια της κουβέντας για τον ενεργειακό καλπάζοντα εκσυγχρονισμό μιας αμφισβητούμενης και αμφίβολης πράσινης ”ανάπτυξης”.
Μιλήσαμε με τον Ηλία Καραμπά, εκπαιδευτικό και πρόεδρο του συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ (από το ενδημικό τσάι ”σιδερίτης”, sideritis euboea) και τον Δημήτρη Σουφλέρη, νομικό με εξειδίκευση στο περιβάλλον.
Αιολικά, υπεραιωνόβια δέντρα, διαχείριση του νερού ως δημόσιο αγαθό, ιχθυοκαλλιέργειες και θαλάσσια φωτοβολταϊκά, στάση δημάρχων Εύβοιας, παρέμβαση Δήμων Αστακού (Αιτωλοακαρνανία) και Πόρου, ποσειδωνίες (υποθαλάσσια λειβάδια) που εκπέμπουν SOS και επικείμενες νομικές ενέργειες επί του θέματος του Π.Δ. (Προεδρικού Διατάγματος) της ίδρυσης ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών).

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1)Το γρυπονήσι (Εύβοια) – Νάσος Ματράκας, 2) Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο – Σίλια Κατράλη, 3) Άσπρο γαλανό χορτάρι – Γιώργος Νταλάρας, 4) Η θεία τάξις – Αλέξανδρος Μανδηλάς

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand