Η Μικρή Θαλασσινή Νικόλ Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE

Η Μικρή Θαλασσινή με τη Νικόλ Λιακοσταύρου | 14.06.2024

με την Νικολέττα Λιακοσταύρου

…επειδή Μικρή χώρα είν’ η Ελλάδα, Θαλασσινή χώρα, με Θεϊκά Βουνά.

ΚΙΝΗΣΗ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ΝΗΣΙΔΩΝ – ΑΙΓΑΙΟ (α’ μέρος)

Ένας πρόσφατος πλους στο Αιγαίο που καταγράφει τα σχέδια της Βιομηχανικής – Πράσινης Ενέργειας σε νησιά και νησίδες.

Το ταξίδι έγινε από 26/5 – 30/5/2024.

Γυάρος, Κύθνος, Αμοργός απειλούνται με φαραωνικά βραχύβια Αιολικά Πάρκα. Στο χορό μπήκε και η Λέσβος. Στην Αμοργό γίνεται διάνοιξη δρόμων από το 2020!

Δασικά και Θαλάσσια οικοσυστήματα, διάτρητες copy paste μελέτες από τις εταιρείες, real estate, ηλεκτρικές συνδέσεις και κίνδυνος για black out που μπορεί να προκαλέσει το φυσικό αέριο, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τοπικές οικονομίες είναι κάποια από τα θέματα που θα μιλήσουμε, όσα χωρέσουν σε μία πρώτη ώρα.

Μαζί μας οι: Άκης Παπασαράντης, Καπετάνιος – Ιστιοπλόος, Αλέξανδρος Σάφνερ – Μεταφραστής και Χλόη Μπένου Δασολόγος από την Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων.

“Εφημεριδάκι”:

1) Ήπειρος: ολόκληρη η κορυφογραμμή στο Ξηροβούνι και τα Κούρεντα Ιωαννίνων, δίπλα στο Εθνικό Πάρκο των Τζουμέρκων, στο στόχαστρο των αιολικών.

2) Βέρμιο, Άσκιο, Νυμφαίο, Βίτσι, Καϊμακτσαλάν και Βαρνούντας, επίσης, για ΑΠΕ.

3) Παύλιανη: μπουλντόζες κι εκσκαφείς καταστρέφουν τοπίο και φύση. Ηλεκτροκόλληση μέσα στο δάσος, μεσημέρι σε αυτές τις θερμοκρασίες. Κάτοικοι διώκονται με δίκες slapp (μαζικές δίκες εναντίον πολιτών, κυρίως ακτιβιστών, από τις διάφορες εταιρείες – εργολάβους)

4) Στο στόχαστρο και η Λέσβος

Καλή Ακρόαση!

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1) In the Dutch Mountains – The Nitz, 2) Οι βουτιές με το κεφάλι – Αργύρης Μπακιρτζής, 3) Θυμάμαι και καλύτερες μέρες – Ενδελέχεια, 4) Ο τελευταίος επιζών – Magic de Spell

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand