Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

“Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη” | 20.10.23

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00-21:00, η εκπομπή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , “H Δική μας Πόλη” παρουσίασε το θέμα “Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη” .
Η ιδιαίτερη αυτή εκπομπή αναφέρθηκε στο συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με τοn Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Π2) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. 
Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι μεγάλες πληθυσμιακές μετακινήσεις στην υφήλιο από τις αρχές του αιώνα έως την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το 1951.
Καίριες αναφορές για το ξεχωριστό αυτό συνέδριο θα γίνουν στην εκπομπή από τους καθηγητές Άγγελο Συρίγο, Κωνσταντίνο Φίλη (πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης), Ευάνθη Χατζηβασιλείου (γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων), Αγγελική Γιαννακίδου (πρόεδρος του Εθνολογικού μουσείου Θράκης) και τον Παναγιώτη Καλαντζή (επικεφαλής ομάδας δράσης, Ινστιτούτο Π2 Πρόοδος στην Πράξη).
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, προβολές κα.
Στην εκπομπή ακούστηκαν χαρακτηριστικά παραδοσιακά τραγούδια.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand