Η Παγκόσμια Φωνή Μας Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE

Ο Dr. Σ. Μεζίτης και ο Γ. Ρεμεδιάκης για το Birthright Hellas και το καλοκαιρινό πρόγραμμα φιλοξενίας Ελληνοαμερικανών τον Ιούλιο στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας”|29.05.2024

Ο Dr. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων ΗΠΑ και Καναδά, και ο Γιάννης Ρεμεδιάκης, πρόεδρος του Hellenic Cultural Centre of the South West (HCC-SW), μίλησαν για το πρότζεκτ Birthright Hellas και ειδικότερα τα δυο καλοκαιρινά προγράμματα που απευθύνονται σε Αμερικανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής απο 18 έως 28 ετών στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο Dr. Μεζίτης, o οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής Birthright Hellas του HCC-SW και εμπνευστής της πρωτοβουλίας ανέφερε ότι οδηγός είναι το αντίστοιχο Birthright του Ισραήλ το οποίο έχει στείλει 800 χιλ. νεαρούς Αμερικανοεβραίους στο Ισραήλ απο το 1998 όταν ξεκίνησε. Το τελευταίο στηρίζεται απο ένα Ιδρυμα το οποίο έχει συγκεντρώσει χορηγίες ύψους 1 δισ. δολαρίων. Οι ίδιοι επισήμαναν πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσουν καλύτερα Ελληνοαμερικανοί 2ης, 3ης και 4ης γενιάς τον ελληνικό πολιτισμό, την Ελλάδα και άλλους ¨Ελληνες απο κοντά αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους.

Οι ίδιοι έκαναν αναφορά στο πρόγραμμα φιλοξενίας 40 νέων Ελληνοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη απο τις 20 έως τις 30 Ιουλίου και κάλεσαν όσους επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλλουν αιτήσεις επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα: https://hcc-sw.org/projects/birthright-hellas/thessaloniki-summer-2024. ¨Ολα τα έξοδα είναι πληρωμένα εκτός απο τα αεροπορικά εισιτήρια απο τον τόπο διαμονής τους στις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

‘Ενα άλλο καλοκαιρινό πρόγραμμα φιλοξενίας 25 νεαρών Ελληνοαμερικανών στον Μυστρά Λακωνίας απο τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών έχει κλείσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand