Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE

Ο επιχειρηματίας στη Βαλτιμόρη Γιάννης Ζούλης στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» | 27.03.2024

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Ζούλης που κατάγεται από την Κάσο και ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ  μιλάει στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» για την πρόσκρουση-δυστύχημα που συνέβη στη γέφυρα «Francis Scott Key» της αμερικανικής μεγαλούπολης καθώς το M/V “Dali” που μετέφερε κοντέινερ μετά από ολικό μπλακ άουτ έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να σκοτωθούν 6 άτομα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το συμβάν έγινε μισή περίπου ώρα μετά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της πόλης, ενώ ακόμα παρέμεναν οι πιλότοι πάνω σκάφος. «Μου κάνει εντύπωση ότι ήταν δύο οι πιλότοι, ενώ συνηθίζεται να είναι ένας για να συνοδέψει το καράβι μέχρι τον Ωκεανό» αναφέρει ο Έλληνας ομογενής. 

H πτώση της γέφυρας, την οποία διασχίζω συχνά πυκνά στην καθημερινότητα μου, θα έχει οικονομικές  επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης και των ΗΠΑ, αφού από το λιμάνι της πόλης εκεί φορτώνονται χιλιάδες τόνοι της “Domino Sugar” για όλο τον κόσμο. Επίσης από το λιμάνι της Βαλτιμόρης διακινούνται χιλιάδες τόνοι σιδηρομεταλλεύματος και αυτοκίνητα. Πολύ πιο παλιά στα ναυπηγεία της Βαλτιμόρης κατασκευάζονταν τα φορτηγά πλοία Liberty». 

Τέλος ο Γιάννης Ζούλης καταλήγει αναφέροντας ότι « θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, αφού είναι ένας από του κομβικούς άξονες της Βαλτιμόρης».

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand