Η Ελλάδα στον Κόσμο Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
0:00
0:00 LIVE

Ο Φίλιππος Φόρτωμας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο”|27.05.2024

Τον Φίλιππο Φόρτωμα, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, φιλοξένησε τηλεφωνικά σήμερα Δευτέρα, 27 Μαϊου, η “Φωνή της Ελλάδας”, με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Στουτγκάρδη, το Ντίσελντορφ και τις Βρυξέλλες, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Φόρτωμας, ανέφερε, πως στο πλαίσιο των επισκέψεών του, παρέστη στις εκδηλώσεις ομογενειακών ποντιακών συλλόγων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που πραγματοποιήθηκαν στη Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ, ενώ κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, παρέστη στους εορτασμούς της «Ελληνικής Ημέρας» στο Πάρκο D’ Enghien, μία εκδήλωση που όπως είπε, λαμβάνει χώρα εδώ και 65 χρόνια, ενώ συναντήθηκε, επίσης, μαζί με τον συναδελφό του, βουλευτή της ΝΔ Στέλιο Πέτσα, με τον Μητροπολίτη Βελγίου κ.κ. Αθηναγόρα όπου συζήτησαν για εκκλησιαστικά θέματα και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κεστεκίδειο Σχολείο Βρυξελλών.

Ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε και στην επιστολική ψήφο, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική προσπάθεια και μια ιστορική ευθύνη και ευκαιρία, μιας και με τη δυνατότητα αυτή, η κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες πολίτες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να ενισχύσουν τη συμμετοχή και την αντιπροσωπευτικότητα. “Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό μιας και είναι κυρίως ζήτημα εμβάθυνσης της δημοκρατίας“, δήλωσε ο κ. Φόρτωμας, κάνοντας λόγο για ένα διαχρονικό αίτημα των ελληνικών κοινοτήτων το οποίο έγινε πραγματικότητα και όπως ανέφερε “θα γίνει πράξη και για τις εθνικές εκλογές”.

Σημειώνεται, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, στο πλαίσιο των επισκέψεών του, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και με στελέχη της ΝΟΔΕ Στουτγάρδης.

Είχε, επίσης, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU του Κοινοβουλίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης, Manuel Hagel, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με ελληνικής καταγωγής υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο κρατίδιο, από τους οποίους ζήτησε συνεχή επικοινωνία και μετά τις ευρωεκλογές, με σκοπό την σταθερή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τους ομογενείς της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand