Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

Ο Γιάννης Μετζικώφ-Παπαδάκης στη ”Δική μας Πόλη” | 22.10.23

Ο Γιάννης Μετζικώφ-Παπαδάκης έρχεται στη «Δική μας Πόλη»

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Γιάννη Μετζικώφ-Παπαδάκη.
Ο καταξιωμένος ζωγράφος, σκηνογράφος κι ενδυματολόγος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και την οικογενειακή του ζωή που τον καθόρισε, στην απομονωμένη Γραμβούσα της Κρήτης όπου έμαθε από μικρός ότι «τα ανθρώπινα χέρια είναι πολύτιμα κι αυτό που έφτιαξαν θα επιβραβευτεί».
Ο δημιουργός και απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μίλησε για τους δασκάλους του Γιάννη Μόραλη και Βασίλη Βασιλειάδη, αλλά και για τις συνεργασίες του με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και πολλά ΔΗΠΕΘΕ. Θα αναφερθεί στους σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες που συνεργάστηκε (Κακογιάννης, Κούνδουρος, Βουτσινάς, Βολανάκης, Μιχαηλίδης, τη χορογράφο Ζουζού Νικολούδη και άλλους), στη συμμετοχή του σε σημαντικές εκθέσεις εντός κι εκτός Ελλάδας που του έδωσαν την αναγνώριση και την επιβράβευση των εργασιών του.
Στην εκπομπή αναφέρθηκε στις πόλεις που έζησε, στις αξίες της φιλίας, της αγάπης και της συνεργατικότητας, του χιούμορ και της ανθρωπιάς, ενώ θα θυμηθεί τη φράση της Ειρήνης Παππά που την τήρησε και στην πορεία του: «στο θέατρο προσπάθησε να δουλεύεις όπως οι λαϊκοί τεχνίτες».
Στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικές «βγαλμένες» από τόπους που έζησε κι από θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand