Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας Μίνα Ράλλη
0:00
0:00 LIVE

Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος στα Πρόσωπα της Εβδομάδας | 27.01.2024

Πόσο έχουν αλλάξει τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία 30 χρόνια; Πώς διαμορφώνεται ο  ρόλος των Μ.Μ.Ε. και των social media στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης στην Ελλάδα και όχι μόνο;

Στα ερωτήματα αυτά μας απάντησε ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος, καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλεσμένος στην εκπομπή «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», που παρουσιάζει η Μίνα Ράλλη.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος μας μίλησε για τη μετάβαση των ελληνικών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή, για την κρίση της εφημερίδας, για την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης και για την «κοινωνία των πλατφορμών». Μας εξήγησε γιατί το ραδιόφωνο παραμένει το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης και μας αποκάλυψε πόσες ώρες ακούνε κατά μέσο όρο ραδιόφωνο οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι.

Μας ανέλυσε ακόμη τα ευρήματα του προγράμματος «European Media Platforms: Assessing Positive and Negative Externalities for European Culture», που χρηματοδοτήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εστιάζει στο σύγχρονο πεδίο των μέσων ενημέρωσης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand