Αθλητική Φωνή Γρηγόριος Νάνης
0:00
0:00 LIVE

Ο Θεόδωρος Νημάς στην ‘”Αθλητική Φωνή” | 27.10.2023

Πολλοί ήταν οι Έλληνες αθλητές, που βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης, απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα το 1940. Τόσο με προσωπικές δράσεις, όσο και με συλλογικές προσπάθειες. Οι ποδοσφαιριστές, που μέχρι το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου έπαιζαν αμέριμνοι στους αγώνες των Ενώσεων, οι αθλητές των άλλων αθλημάτων που βρέθηκαν στο μέτωπο εν ριπή οφθαλμού, ακόμα και επιστάτες συλλόγων και γηπέδων που αποφάσισαν να αντισταθούν στον κατακτητή…
Ο Ελευθέριος Ντάσκας -βασικό στέλεχος του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων, πρωταθλητής στα άλματα εις ύψος, απλούν και τριπλούν, τιμημένος με πολλά μετάλλια, επαίνους & έπαθλα- ήταν ο πρώτος έφεδρος που «έπεσε» ηρωικά, την 1η Νοεμβρίου του 1940.
Ο φιλόλογος και διδάκτορας Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Νημάς, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του γενναίου αυτού έφεδρου αξιωματικού, ενώνοντας την δική του Φωνή με την Φωνή όλων των Ελλήνων, μέσω του παγκοσμίου ραδιοφώνου της ΕΡΤ ‘Η Φωνή της Ελλάδας’, στην εκπομπή “Αθλητική Φωνή” και τον Γρηγόρη Νάνη.

Αρχισυνταξία εκπομπής: Στέλλα Γκλιάνα

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand