Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

Ο Θοδωρής Δασκαρόλης στην “Δική μας Πόλη” | 05.06.2024

Ο πρώην πρέσβης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και συγγραφέας, Θοδωρής Δασκαρόλης για τις πολλές και πλούσιες εμπειρίες του από το Βερολίνο όπου βρισκόταν όταν έπεσε το Τείχος, από το Λονδίνο, που αποτέλεσε για εκείνον μια πόλη-σταθμό αλλά και για την Νέα Ζηλανδία, που ήταν για αυτόν η σημαντικότερη εμπειρία της διπλωματικής του διαδρομής .
Ο Θοδωρής Δασκαρόλης, ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, χιούμορ και φαντασία. συνέβαλε πολύ στο να φέρει κοντά λαούς και πολιτισμούς, προσφέροντας ιδιαίτερα στην χώρα του την Ελλάδα.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο βιβλίο του «Ο Κουρουβαάκα ή η μάχη της Κρήτης στους αντίποδες και άλλες ιστορίες» περιγράφοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία μιας αιματηρής περιόδου της μάχης της Κρήτης και στους σημαντικούς ήρωες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα .

Εντυπωσιασμένος από την φυλή των Μαορί, μίλησε για τους ηρωικούς αυτούς ανθρώπους που ήρθαν στην Κρήτη να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων ενάντια στην ναζιστική Γερμανία. Ο Κουρουβαάκα ήταν ένας ήρωας αυτής της μάχης ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα, μία ασύλληπτα εξεγερμένη μαχητική ύπαρξη που μάγεψε κυριολεκτικά τον συγγραφέα.

Στην εκπομπή ακούστηκαν μουσικές από τις πόλεις και τους σταθμούς της ζωής που άφησαν αποτύπωμα στην δική του μνήμη.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand