Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE

Οι Έλληνες του κόσμου: Ιωάννης Βράιλας (H Ελλάδα στο Λουξεμβούργο) | 14.05.2023

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών «Οι Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο», στη Φωνή της Ελλάδας, ο γλωσσολόγος και καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο, Ευθύμιος Σιπετζής συνάντησε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έδρα τις Βρυξέλλες, πρέσβη Ιωάννη Βράιλα.

Με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις, ο πρέσβης Ιωάννης Βράιλας εξηγεί σε τι συνίσταται η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποια θέματα καλείται να αντιμετωπίσει και ποιες είναι οι προτεραιότητές της στην τρέχουσα συγκυρία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενεργειακή κρίση και τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση λύσης, καθώς και στον ρόλο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Σουδάν.

Τέλος, ο πρέσβης Ιωάννης Βράιλας κατέθεσε την άποψή του για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και εξηγεί ποια είναι η θέση της χώρας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ευθύμιος Σιπετζής
Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand