Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Πάρε τον Χρόνο σου | 05.10.2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 5 Οκτωβρίου, φιλοξενήσαμε τον διακεκριμένο καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ, Παναγιώτη Καρύδη και μαζί του συζητήσαμε το θέμα της συντήρησης και των ελέγχων στατικότητας των δημοσίων κτιρίων, με αφορμή την υπόθεση του στεγάστρου Καλατράβα. Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη να συντηρούνται σωστά τα δημόσια κτίρια, ενώ παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά και την έλευση της οικονομικής κρίσης, έχουν υπάρξει φαινόμενα εκπτώσεων από την πλευρά των ελεγκτικών αρχών. Στη συνέχεια, συνδεθήκαμε με Μαδρίτη και συνομιλήσαμε με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Χρήστο Δήμα, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Βιβλίου στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα, την πρώτη από μια σειρά 4 μεγάλων εκθέσεων βιβλίου στις οποίες η χώρα μας με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού, φιλοδοξεί να έχει μια πολύπλευρη και δυναμική παρουσία, βοηθώντας το Ελληνικό Βιβλίο να διαδοθεί στα πέρατα της γης.
Στη δεύτερη ώρα, η Χριστίνα Ευθυμιάτου, Χημικός Μηχανικός, M.Sc. με εμπειρία σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, πράσινης επιχειρηματικότητας και ανακύκλωσης μας ενημέρωσε για τη διαπραγμάτευση που γίνεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυστηροποίηση των ποινών σε σαυτούς που προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, μέσω της ενσωμάτωσης στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία του όρου “Οικοκτονία“. Μια διαπραγμάτευση που γίνεται σε δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζει εμπόδια, καθώς διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στη συνέχεια, ανοίξαμε γραμμή με το Μόναχο, όπου μας περίμενε η διεθνούς φήμης συνθέτης και διευθύντρια ορχήστρας, καθηγήτρια μουσικής στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Μόναχο, Κωνσταντία Γουρζή, η οποία την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, θα παραλάβει το πολύ σημαντικό βραβείο, το βραβείο Opus Klassik, βραβείο ευρωπαϊκό αντίστοιχο του Γκράμι, για την κλασική μουσική.
Λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής, ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο μπασκετικός αθλητικογράφος της ΕΡΤ, μίλησε για τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον αθλητή, τον προπονητή, τον πολιτικό, τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του Ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Η εκπομπή έκλεισε με την Αντιγόνη Δρακάτου στις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand