Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE

Η ποιήτρια της εβδομάδας: Αθηνά Βογιατζόγλου | Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 18/09/2023 έως 24/09/2023 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Αθηνά Βογιατζόγλου .
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Η Αθηνά Βογιατζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει γράψει βιβλία για την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού και της Μαρίας Κυρτζάκη, καθώς και μια βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα (Ποίηση και πολεμική, Κίχλη 2015 – Βραβείο Δοκιμίου του Αναγνωστη 2016). Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές Ερωτοπαίγνια και Πορτρέτα (και τις δύο από τον Κέδρο) και η πρώτη νουβέλα της είναι υπό έκδοση. Ποιήματα, διηγήματα και κριτικές της δημοσιεύονται στον περιοδικό Τύπο και στο διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCAST