Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE

Πρόεδρος Ελλην. Κοιν. Μελβούρνης: Είναι μεγάλη η θλίψη μας… συγκεντρώνουμε χρήματα για τους εθελοντές πυροσβέστες

Στη “Φωνή της Ελλάδας” το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα στη Νατάσα Βησσαρίωνος, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Όπως επισήμανε, “πρέπει να αναλογιστείτε ότι και εμείς εδώ ζήσαμε προ τριετίας τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, με ένα δισεκατομμύριο ζώα να χάνουν τη ζωή τους. Έτσι όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες, με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας, η θλίψη μας είναι μεγάλη. Βιώνουμε και εμείς την απώλεια που νιώθει ο λαός της Ελλάδας και κατανοούμε την αβεβαιότητα που δημιουργούν αυτές οι καταστροφές για το μέλλον”.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης είχε συλλέξει χρήματα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στην ανατολική Αττική το 2018 για την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών της Ελλάδας και όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργιάδης, το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Έχει ξεκινήσει λοιπόν εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τους εθελοντές πυροσβέστες “που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες και να καταφέρουν να σταματήσουν τα πύρινα μέτωπα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ήρωες που ανιδιοτελώς μάχονται” τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον έρανο που άρχισε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης συμμετέχουν πολλοί ομογενειακοί φορείς, όπως οι εθνικοτοπικές οργανώσεις των Ποντίων, των Κρητών, των Μεσσηνίων, των Λευκαδιτών, των Ηπειρωτών κ.α. καθώς και η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας, η Ένωση φοιτητών ελληνικής καταγωγής Nugas, η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος κ.λ.π.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε και στην απογραφή των κατοίκων της Αυστραλίας που γίνεται αυτές τις ημέρες, τονίζοντας, ότι “αφού τα σύνορα είναι κλειστά, και οι ομογενείς δεν βρίσκονται στην πατρίδα όπως τα περισσότερα καλοκαίρια, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το αγαπημένο τους ταξίδι όπως κάθε Αύγουστο, πιστεύουμε ότι αυτή η απογραφή θα αναδείξει, όσο γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια τον αριθμό των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Αυστραλίας. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ο αριθμός των εθνικοτήτων στην Αυστραλία γιατί αναλόγως και οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας σχεδιάζουν τα προγράμματά τους και σε ποια εθνικότητα πρέπει να “επενδύσουν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCAST