Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Γλυκιά Ζωή

Νατάσα Βησσαρίωνος

Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.

Γλυκιά Ζωή
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 19.09.25
Καλεσμένοι: Η οινολόγος και χημικός Μαρία Νέτσικα για το Wine Club THESSALONIKI'96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του κρασιού στην Ελλάδα, που γίνεται 30 χρονών!  - Ο  Άρης Τσέλεπος για τους οίνους Πελοποννήσου που ανηφορίζουν στη Θεσσαλονίκη. - Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος από την Open Far...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 12.09.25
Φιστίκια Αιγίνης, τραγανούς ρεβιθοκεφτέδες με αμύγδαλο και σκόρδο από τη Νίσυρο, σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο από την Ιθάκη, μπρέτσελ και εκλεκτή ποικιλία γερμανικών και ελληνικών ειδών μπύρας σερβίραμε στη "γλυκιά ζωή". Στο στούντιο ήρθε η Καρολίνα Δωρίτη, που μαγειρεύει επαγγελματικά από το 2005, ασχο...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 05.09.25
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ταξιδεύουμε στο μαγευτικό Κάιρο και γνωρίζουμε τον σεφ Δημήτρη Κουτσονικόλα τον “πρέσβη της ελληνικής κουζίνας” όπως τον αποκαλούν στη Νειλοχώρα. Μας μυεί στη γαστρονομία της Αιγύπτου, περπατάμε μαζί του στους δρόμους του Καΐρου, και μας ξεναγεί στην κουζίνα των Αιγυπτιωτών με τα αρώματα της Ανατολής. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ταξιδεύουμε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Λέρο. Ένα μικρό νησί του Αιγαίου που έχει μείνει μακριά από τον μαζικό τουρισμό, κρατώντας ζωντανή την αυθεντικότητά του. Με ξεναγό τη Μαριέττα Καστή περπατάμε στα σοκάκια του Πλατάνου, απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι, γνωρίζουμε τις παραδόσεις και τα ... Read more
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 29.08.25
Δοκιμάζουμε σκαλτσοτσέτα, σάρτσα, πολπέτες και αρνάκι φρικασέ με βραστά ραδίκια και γιουβέτσι γαρίδας. Τα πρώτα τρία πιάτα τα συναντούμε στο "φιόρο του Λεβάντε" και τα επόμενα δύο στο... Ελσίνκι. Όλα αυτά στην τελευταία "γλυκιά ζωή" του Αυγούστου.Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο Κωνσταντίνος Μουζάκης...
Ο Κώστας Σπηλιάδης σε μία σπάνια ραδιοφωνική συνέντευξη | 08.08.25
Ο Κώστας Σπηλιάδης, ένας από τους πιο εμβληματικούς πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας στον κόσμο ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Γλυκιά ζωή” την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, την πρωτοβουλία του να ενταχθούν συμφωνικά έργα του Μίκη Θεο...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 08.08.25
Ο Κώστας Σπηλιάδης, ένας από τους πιο εμβληματικούς πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας στον κόσμο ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Γλυκιά ζωή" την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, την πρωτοβουλία του να ενταχθούν συμφωνικά έργα του Μίκη Θ...
Ο Κώστας Σπηλιάδης στη «Γλυκιά Ζωή» | 08.08.2025, 17:00
Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Γλυκιά Ζωή» στη Φωνή της Ελλάδας – ΕΡΤ φιλοξενεί έναν από τους πιο εμβληματικούς πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας στον κόσμο. Ο Κώστας Σπηλιάδης συμβάλλει φέτος ενεργά στο αφιέρωμα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μόντρεαλ για τα 100 χρόνια από...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 01.08.25
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, η «Γλυκιά Ζωή» κινήθηκε σε καθαρά οινικούς ρυθμούς. Όλες οι διαστάσεις του ελληνικού κρασιού με φιλοξενούμενο στο στούντιο έναν από τους ανθρώπους που το γνωρίζουν όσο λίγοι: τον Γιάννη Καρακάση, Master of Wine. Μία συζήτηση για την εξωστρέφεια του ελληνικού αμπελώνα, για τ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 25.07.25
Στη "Γλυκιά Ζωή" αυτή την Παρασκευή, αφιερώσαμε την εκπομπή μας σε ένα νησί που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές.Προορισμός: Κύπρος. Μιλήσαμε με οινοποιούς από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπως ο Μάρκος Ζαμπάρτας από το οινοποιείο Ζαμπάρτα στον Άγιο Αμβρόσιο, ένα χωριό που χτυπήθηκε από την φω...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 18.07.25
Στο στούντιο ήρθε ο chef Γιώργος Αντονέλλος για να μας ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μέσα από τις συνταγές, τις παραδόσεις και τις ιστορίες του νησιού. Η σύγχρονη προσέγγιση στη γαστρονομία μπορεί να λειτουργεί ως φορέας πολιτισμού και να δημιουργεί τους δρόμους του μέλλοντος. Τι είναι το λαγωτό, πως έφτιαχν...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 11.07.25
Στο στούντιο έρχεται η γεωπόνος Χρυσούλα Χρηστιά, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ "Οινοξένεια Αιγιαλείας" και μας μιλά για τον θεσμό και για τον ξεχωριστό αυτό προορισμό που ονομάζεται Αιγιάλεια. Ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα, μας μυεί στο παρελθόν και στο...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη| 04.07.25
Ο Χάρης Χαραλαμπίδης από τη "Gastronomy essentials" μας παρουσιάζει «Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», την εμβληματική γαλλική γαστρονομική έκδοση “Le Grand Livre de la Mer” της Αlain Ducasse Editions, που μόλις απέκτησε και ελληνική έκδοση που διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για τη «Βίβλο τ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 20.06.25
Η “γλυκιά ζωή” υποδέχεται στο στούντιο τον μάγειρα και συγγραφέα Μιχάλη Δαμιανό. Μαζί του ξεφυλλίζουμε τα βιβλία του “Η ιστορία της μαγειρικής τέχνης”, “Θέλω να γίνω μάγειρας”  και το πρόσφατο “Μαγειρεύοντας εν πλω” και ο ίδιος μιλά για τις εμπειρίες του στις κουζίνες της Ελλάδας, του εξωτερικ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 13.06.25
Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ που συνδέουν την ιστορία και τη γαστρονομία με τη μοναδικότητα ενός τόπου, μας δίνουν την αφορμή να ταξιδέψουμε μέσα από τη «Γλυκιά ζωή». • Το 4ο Οινικό Φεστιβάλ Θήβας γίνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και η Βασιάννα Παπαδοπούλου μας μιλά για τις εκδηλώσεις που έχου...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 06.06.25
Καλεσμένοι είναι: - Η sushi chef – όπως την αποκαλούν - Ειρήνη Καλουντζόγλου έρχεται στο στούντιο για να μας γνωρίσει τα μυστικά της τέχνης του σούσι και να μας μυήσει στην γιαπωνέζικη κουζίνα. - Ο Διαμαντής Πιερράκος, από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μας εξηγεί πως ένα ελαιόλαδο από τη Λακωνία μπορεί να φ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 30.05.25
Κοντά μας είναι ο Στέλιος Μπουτάρης που αναλαμβάνει το τιμόνι του Συνδέσμου ελληνικού οίνου. Σχέδια, προβλήματα, προοπτικές. Ακόμη, έρχεται στο στούντιο κοντά μας ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας για να ξεφυλλίσουμε μαζί το βιβλίο "Διατροφή Νεαρών Πρωταθλητών" που μόλις κυκλοφόρησε. Τέλος,...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 23.05.25
Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι: – ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Κωνσταντίνος Λεονταράκης που – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20 Μαΐου) θα μας μιλήσει για αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα, τις μέλισσες που είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού. – ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης μας ξεναγεί στη μεγάλη γιορτή της Λέσχης Γαστρονομίας Σύρου “200 Χρόνια Ερμούπολη – 200 χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς” (31/5 – 2/6) και ξετυλίγει την ιστορία της ζαχαροπλαστικής στο νησί. – ο διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος μας δίνει τις συμβουλές του για τη διατροφή στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων – ... Read more
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 16.05.25
Κοντά μας στο στούντιο ο διατροφολόγος Βασίλης Κατσίλας, με το νέο του βιβλίο που μας παροτρύνει να σταματήσουμε τις δίαιτες και η Άνθεια Κώτση που θα μας μιλήσει για το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Lemnos Philema, με φετινή θεματολογία τον βιώσιμο τουρισμό σε σχέση με τη γαστρονομία και το 4ο ...