Αφιέρωμα στη Μαρίκα Παπαγκίκα στην εκπομπή «Η Δική μας πόλη» 24.12.2023, 12:00 – 14:00

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδας 12:00-14:00, η εκπομπή “η Δική μας πόλη” θα κάνει ένα αφιέρωμα στην τραγουδίστρια Μαρίκα Παπαγκίκα.

Στο στούντιο η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και τραγουδίστρια Κερασία Σαμαρά, θα ξετυλίξει με τον Θέμη Ροδαμίτη το νήμα της μυθιστορηματικής ζωής της μοναδικής καλλιτέχνιδας Μαρίκας Παπαγκίκα που τραγουδούσε με έναν ξεχωριστό τρόπο μαγεύοντας το κοινό και πάλεψε σκληρά για να επιβιώσει.

Η Κερασία Σαμαρά, που πρόσφατα ερμήνευσε εξαιρετικά την Μαρίκα Παπαγκίκα στην παράσταση που ανέβασε, θα μιλήσει για τη δική της προσέγγιση στο φαινόμενο “Παπαγκίκα” δίνοντας πληροφορίες για τη ζωή της τραγουδίστριας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον της παράστασης αυτής, οι διασκευές των τραγουδιών της Παπαγκίκα σε τζαζ ύφος από τον γνωστό συνθέτη και κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη που θα μιλήσει στην εκπομπή.

Επιπλέον, θα συμμετέχουν ο μουσικός Γιώργος Μακρής, η συγγραφέας Νάση Τουμπακάρη και εκ μέρους του αρχείου Κουνάδη, η Ελίτα Κουνάδη.

Θα γίνουν αναφορές στη ζωή της Μαρίκας Παπαγκίκα στην Αμερική, στις συναντήσεις της εκεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και συλλέκτες όπως τον περίφημο Τέτο Δημητριάδη, όπου ως υπεύθυνος της εταιρίας Οrthophonic, της ηχογράφησε τα τελευταία τέσσερα τραγούδια. Αναλυτική περιγραφή θα γίνει στο πολυτελές κέντρο διασκέδασης που είχε ανοίξει στην Νέα Υόρκη με τίτλο “Μarika’s”, ένα είδος “καφέ αμάν” στην καρδιά του Μανχάταν που προσέλκυε πολλούς θαμώνες διαφόρων εθνοτήτων.

Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια από διάφορα είδη που ερμήνευσε, ελαφρά, δημοτικά, ρεμπέτικα κα. Μια ιδιαίτερη εκπομπή σε γιορτινή ατμόσφαιρα, αφιερωμένη στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, 12:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας

Eπανάληψη τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδας 05:00 – 07:00