Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Δωρεάν γεύματα σε ιατρικό προσωπικό από τον βραβευμένο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

της Νατάσας Βησσαρίωνος

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, βρίσκεται στο πλευρό όσων μάχονται σε καθημερινή βάση κατά της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη.

Ο Ελληνοκύπριος μάγειρας, που έκανε τις  λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους και χάρισε στην ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό διάσημους φίλους και την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, το πρώτο της παγκοσμίως και μοναδικό μέχρι σήμερα αστέρι Michelin, όπως μας ενημέρωσε μέσα από ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Instagram, θέλοντας να ευχαριστήσει τους οδηγούς ασθενοφόρων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία σε Στρασβούργο, Μασσαλία και Νίκαια, διαθέτει σε αυτούς δωρεάν πλήρη γεύματα!

“Προσφέρουμε σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Στρασβούργου, της Μασσαλίας και της Νίκαιας, πακέτα γευμάτων που αποτελούνται από προϊόντα από την αλυσίδα των καταστημάτων μας. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τη μεγαλύτερη προσοχή και είναι αυτονόητο ότι εφαρμόζουμε αυστηρά πρότυπα υγιεινής σε καθημερινή βάση, καθώς και τηρούμε τις ειδικές συστάσεις για τον κορονοϊό. Είμαστε ολόψυχα μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου που όλοι βιώνουμε. Παρακαλούμε να διαδώσετε την προσφορά μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους χρειάζονται. Αδερφοί Μαυρομμάτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης στην ανακοίνωσή του στο Instagram.

Ήδη στη σελίδα του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο facebook έχουν αναρτήσει ένα ευχαριστήριο μήνυμα από Παιδιατρική ομάδα γνωστού γαλλικού νοσοκομείου (Hôpital Necker-Enfants malades) γράφοντας χαρακτηριστικά  “Ευχαριστούμε για τη νόστιμη υποστήριξη”.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Hôpital Necker-Enfants malades κρατώντας τα δωρεάν γεύματα της αλυσίδας “Μaison Mavrommátis”

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης πήγε στο Παρίσι το 1977 για να σπουδάσει ψυχολογία. Δουλεύοντας, όμως, σε ένα εστιατόριο για βιοποριστικούς λόγους ανακάλυψε την αγάπη του για τη μαγειρική τέχνη και την επιχειρηματικότητα, που σχετίζεται με αυτή. Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και σπούδασε γαστρονομία στην περίφημη σχολή Lenotre. Το 1981, άνοιξε μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού, με προϊόντα από Κύπρο και Ελλάδα. Λίγο καιρό αργότερα δημιούργησαν το πρώτο τους εστιατόριο, το “Les Delices d’ Aphrodite” (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης). Σήμερα, μαζί με τ’ αδέλφια του είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας “Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην “Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία.

Στα καταστήματά τους διαθέτουν και δικά τους τυποποιημένα προϊόντα με ελληνικές γεύσεις, τα οποία συσκευάζουν στο εργοστάσιό τους στα προάστια του Παρισιού και ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που έχουν είναι το ότι πωλούν 150 κιλά ταραμοσαλάτα την ημέρα!

Ο Νικολά Σαρκοζί στο εστιατόριο του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο Παρίσι.

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, Τη δημιουργική, παραδοσιακή κυπριακή και ελληνική κουζίνα του,  έχουν γευτεί και αγαπήσει πολλοί διάσημοι εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η Κατρίν Ντενέβ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, o Κώστας Γαβράς, o Νίκος Αλιάγας, o Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η μεγαλύτερη αναγνώριση για τα τρία αδέλφια από την Κύπρο ήρθε στις 5 Μαρτίου 2018 όταν το “Le Mavromatis” πήρε το πρώτο αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί. Λίγες εβδομάδες μετά ο Ανδρέας Μαυρομμάτης βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας και αναδείχτηκε σε κορυφαίο σεφ της χώρας, αλλά και σε μέγα πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο του “45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη”. Ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία με μεγάλη επιτυχία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης: Εκδήλωση για τον εορτασμό της 81ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας
Εκδήλωση για τον εορτασμό της 81ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές, διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης (The Athenians’ Society of New York), την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 17.00, στο Αρκαδικό Σπίτι στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι του Κουίνς (27-02 39th Av...
Unesco: Επισήμως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η 9η Φεβρουαρίου
Η 9η Φεβρουαρίου είναι πλέον και επίσημα Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με ψήφισμα της 43ης Γενικής Συνέλευσης της UNESCO, το οποίο υποστήριξε επίσημα και η Αυστραλία, με ειδική αναφορά μάλιστα στη δυναμική παρουσία των Ελλήνων στους Αντίποδες. «Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις χώρες π...
Με αντιπροσωπεία της AHEPA συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στο Κοινοβούλιο, αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA που βρίσκεται στην Αθήνα. Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, οι AHEPANS «από την πρώτη μέρα ίδρυσης της οργάνωσης μέχρι σήμερα, δεν έχουν σταματήσει να α...
“Η Δική μας Πόλη” υποδέχεται τον Πέτρο Μάρκαρη | 08.11.2025, 12:00
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025 στις 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας "Η Δική μας Πόλη" υποδέχεται τον πολυβραβευμένο και πολυδιαβασμένο συγγραφέα του αστυνομικού μυθιστορήματος, Πέτρο Μάρκαρη.  
«Το τσίρκο στην Ελλάδα σήμερα» | 08.11.2025, 10:00
Στην άκρη της πόλης, κάτω από μια μεγάλη πολύχρωμη τέντα, κάτι μαγικό ετοιμάζεται να συμβεί. Το Athens Big Top Festival έρχεται 15 και 16 Νοεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου, φέρνοντας μαζί του ένα ολόκληρο concept ζωής.  Το Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2025, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, ο ακροβάτης-performer Μανούκ...
«Της Κυρα-Θάλασσας»: Η “Βάρδια Σαββάτου” μας ταξιδεύει στην ελληνική μουσική παράδοση | 08.11.2025, 08:00
Ο κ. Γιάννης Κ. Λύρας, Πρόεδρος της Paralos Maritime Corp. και η κα. Κούλα Γιαζιτζόγλου, υπεύθυνη του Αρχείου Δόμνας Σαμίου, θα μιλήσουν για τη μουσική συλλογή με τίτλο “Της Κυρά Θάλασσας”, που συγκεντρώνει τραγούδια που σχετίζονται με τη θάλασσα από διάφορα σημεία της Ελλάδας.