“Εκείνο το πρωί δεν κυμάτιζε η σβάστικα”: Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ από τον Θωμά Σίδερη | 24.05.2024, 13:00

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Θωμάς Σίδερης, παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ συνολικής διάρκειας 55 λεπτών, για το παράτολμο σχέδιο δύο νεαρών φοιτητών να κατεβάσουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη το βράδυ της 30ης Μαΐου 1941, έναν σχεδόν μήνα από την παράδοση της Αθήνας στους ναζί.

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας την Παρασκευή, 24 Μαΐου, από 13:00 έως 14:00 ώρα Ελλάδας, και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο για ακρόαση στο ERTECHO.

Καθώς η Μάχη της Κρήτης έχει πάρει πια δραματική τροπή, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας αποφασίζουν μέσα στην ορμή της νιότης τους και στο πάθος τους για την ελευθερία, να καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Μέσα σε λίγες ώρες, μελετούν όλες τις λεπτομέρειες πρόσβασης στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και, το ίδιο βράδυ, συναντιούνται στην πλατεία Κουμουνδούρου, έχοντας μαζί τους ένα κλεφτοφάναρο.

Η αντίστροφη μέτρηση για μία από τις σημαντικότερες πράξεις ηρωισμού ενάντια στον ναζισμό σε όλη την Ευρώπη, είχε ήδη αρχίσει.Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Μετάδοση: Παρασκευή 24 Mαίου 2024 13.00-14.00 ώρα Ελλάδας