«Η Δική μας Πόλη» – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας | 03.12.2023, 12.00

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 01:00-03:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα κάνει ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της.

Η εκπομπή θα εστιάσει σε σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής διαδρομής της κορυφαίας υψιφώνου στον χώρο του λυρικού θεάτρου, που μάγεψε τους φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας επάξια τον τίτλο της με τις φωνητικές και υποκριτικές ερμηνείες της.

Θα ακουστεί ιδιαίτερο ηχητικό υλικό από συνεντεύξεις, πρόβες και ερμηνείες με τη δασκάλα της, τη σπουδαία λυρική ερμηνεύτρια Ελβίρα Ντε Ιδάλγο, που υπήρξε φύλακας άγγελος σε όλη την πορεία της Κάλλας, από τα παιδικά της χρόνια και μετά.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, μουσικολόγος, διευθυντής συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», βασικός συνεργάτης του μουσείου Μαρία Κάλλας, ο Χρήστος Παπαγεωργίου, συνθέτης, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, ο Δημήτρης Πυρομάλλης, συλλέκτης, δημιουργός της έκθεσης με σπάνιο υλικό στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Γιώργος Χρονάς, ποιητής, εκδότης.

Η εκπομπή θα δώσει και πληροφορίες για παράλληλες και σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν της. Αν και έζησε και τραγούδησε σε πολλές και διαφορετικές χώρες, δήλωσε «πάνω από όλα είμαι Ελληνίδα».

Μετάδοση: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 12.00 -14.00

Επανάληψη εκπομπής: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 01:00-03 :00