Η Έμιλυ Λοίζου και η Ειρήνη Σκυλακάκη μαζί στη «Δική μας Πόλη» | 06.04.2024, 12:00

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 04:00-05:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει στο στούντιο την Έμιλυ Λοίζου και την Ειρήνη Σκυλακάκη.

Βραβευμένη σκηνοθέτης η πρώτη, με συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, θα μας μιλήσει για τις σημαντικότερες παραγωγές της τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Η νεαρή σκηνοθέτιδα θα αναφερθεί στα “φαντασμαγορικά πλάσματα” (fabulous creatures), την παράσταση που ανεβαίνει τώρα στο Λονδίνο και αναφέρεται στα μυθολογικά τέρατα της Οδύσσειας. Η Έμιλυ θα μιλήσει για τη σχέση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως που πραγματεύεται συχνά, για το σώμα και τη φωνή, για την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία που αγαπά. Ιδιαίτερες αναφορές θα γίνουν στις παραστάσεις που ανεβάζει με την ομάδα της Collide, που συνδυάζει πρωτότυπη μουσική σύνθεση, κίνηση, χορό, λόγο και κείμενο.

Η τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη, θα αναφερθεί στις πολλές κι ενδιαφέρουσες συνθέσεις της, στις παραγωγές που έγιναν γνωστές κι αγαπήθηκαν, στις εμφανίσεις της στα φεστιβάλ Εν λευκώ, Rockwave, στο Μέγαρο Μουσικής. Θα μιλήσει για τις ηχογραφήσεις της στο Λονδίνο, για αγαπημένες μουσικές που την εμπνέουν (Cohen, Bowie, Joni Mitchell), για τη μεγάλη της εμπειρία με τον Jay-Jay Johanson που οδήγησε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχες καλλιτέχνιδες θα μας μιλήσουν για την κοινή τους συνεργασία, για το Λονδίνο που είναι η πόλη της δημιουργίας τους, για το αττικό

για το αττικό φως, τις φιλίες, τα ταξίδια, τα καλλιτεχνικά ρεύματα που ξεχωρίζουν.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 6 Απριλίου 2024 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ώρα: 05.00-06.00