ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 16:05 - 17:00
Η Παγκόσμια Φωνή Μας
Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
ΕΠΟΜΕΝΟ 17:00 - 18:00
Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό
Γιάννης Παπουτσάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Φωνή της Ελλάδας αποχαιρετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος έβαλε το δικό του, ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική, μελοποιώντας σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς μας και δημιουργώντας τραγούδια που συγκινούν, συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα, κινηματογραφική και θεατρική μουσική, όπερα και ορατόρια.
Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αποχαιρετά τον οραματιστή συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με ειδικές αφιερωματικές και συλλεκτικές εκπομπές. Συγκεκριμένα:

«Σεργιάνι στον μουσικό κόσμο του Γιάννη Μαρκόπουλου»
Στο πλαίσιο της εκπομπής «Το καφενείο της Φωνής» (19:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας), ο Άγγελος Σταθόπουλος έχει ετοιμάσει ένα «Σεργιάνι στον μουσικό κόσμο του Γιάννη Μαρκόπουλου». Φιλοξενούμενος στην εκπομπή θα είναι ο Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ, που είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη, και θα μιλήσει για την προσωπικότητα αλλά και το έργο του.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Άγγελος Σταθόπουλος.
Μετάδοση: Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 19:00 ώρα Ελλάδας

Greek Music Express”: Σειρά εκπομπών, στην αγγλική γλώσσα. αφιερωμένη στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου. (Τρίτη 13/6, Τετάρτη 14/6 και Παρασκευή 16/6)
Στο πλαίσιο της αγγλόφωνης εκπομπής «Greek Music Express» ο Ηρακλής Οικονόμου επιμελείται και παρουσιάζει μια σειρά τριών εκπομπών αφιερωμένη στα σημαντικότερα τραγούδια και σε ξεχωριστά μουσικά θέματα για τον κινηματογράφο και το θέατρο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.  Πρόκειται για μία σειρά εκπομπών που προβάλλει το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, στην αγγλική γλώσσα, ειδικά για τους Έλληνες του εξωτερικού, 3ης και 4ης γενιάς που μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την ελληνική γλώσσα καθώς και για τους χιλιάδες φιλέλληνες.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Ηρακλής Οικονόμου.
Μετάδοση: Τρίτη 13 Ιουνίου, Τετάρτη 14 Ιουνίου και Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.


«Ταξιδεύοντας με το φως του Γιάννη Μαρκόπουλου» Σειρά συλλεκτικών εκπομπών (από Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 έως και Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023) Στο πλαίσιο της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη, θα παρουσιαστούν τέσσερις συλλεκτικές εκπομπές όπου ο ίδιος ο δημιουργός επέλεξε αντιπροσωπευτικές μουσικές και αντιπροσωπευτικά τραγούδια από το σύνολο του έργου του. Τέσσερις εκπομπές, τις οποίες ο αξέχαστος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος αφιέρωσε στον Απόδημο Ελληνισμό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη στους Έλληνες του εξωτερικού και στη «Φωνή της Ελλάδας» και λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είχε ζητήσει να μεταδοθεί και πάλι η σειρά αυτών των αφιερωματικών εκπομπών.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιάννης Παπουτσάκης.
Μετάδοση: Δευτέρα 12 Ιουνίου, Τρίτη 13 Ιουνίου, Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 17:00 ώρα Ελλάδας και Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.