ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 01:00 - 03:00
Η Δική μας Πόλη
Θέμης Ροδαμίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ 03:00 - 04:00
Πού Πάει η Μουσική Όταν δεν την Ακούμε Πια;
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Σοφία Μελά «Παίρνει τον Χρόνο της» στη Φωνή της Ελλάδας | 18.04.2024, 10:30

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις 10:30 ώρα Ελλάδας, καλεσμένη στην εκπομπή «Πάρε τον Χρόνο σου» στη Φωνή της Ελλάδας είναι η Σοφία Μελά, μια σύγχρονη Ελληνίδα δημιουργός χειροποίητων παραδοσιακών ρούχων για παιδιά, τα οποία, αυτές τις ημέρες, παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Η Σοφία Μελά ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τις παραδοσιακές φορεσιές εξαιτίας της αγάπης της για τον Ελληνικό Πολιτισμό, με έμπνευση τις έννοιες της «αγάπης» και της «αρμονίας». Το ταξίδι που έκανε όλο αυτό τον καιρό, δουλεύοντας με κόπο και μεράκι, δημιουργώντας ξεχωριστά έργα τέχνης, την έφερε κοντά στις ιστορίες των ανθρώπων που ασχολούνται με τέχνες και τεχνικές που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, όσο τείνει να επικρατήσει το βιομηχανοποιημένο ένδυμα και να «σβήσει» την Ελληνική ταυτότητα και παράδοση. Ήταν κι αυτό ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για εκείνη, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα στοιχεία που κάνουν τις δημιουργίες της μοναδικές.

Τα στοιχεία που διεγείρουν τη φαντασία της αντλούνται από την ιστορία, τη μυθολογία, παραμύθια, τοπικές φορεσιές, εργόχειρα, τραγούδια, ήθη και έθιμα, φύση, τέχνη, θρύλοι, θέατρο σκιών, ιστορικά κτίρια.


Επιμέλεια-παρουσίαση: Προκόπης Αγγελόπουλος
Δημοσιογραφική παραγωγή: Λία Ταρούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ