Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

“Ο σεξισμός, ο μισογυνισμός και η μετανάστρια”- Συζήτηση στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Σεξισμός, Μισογυνισμός και Μετανάστρια», στο Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 Lonsdale Street, Melbourne), την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 19.00, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Συντονιστές είναι η καθ. Τζόυ Δαμούση και η Ντίνα Γερολύμου και συμμετέχοντες οι: Μελίνα Μάλλου, Φωτεινή Κυπραίου, Ανατολή Αμανατίδη και Άλκηστ

Αυτή η συζήτηση θα εξετάσει τις έννοιες του σεξισμού και του μισογυνισμού σε σχέση με τις μετανάστριες στην Αυστραλία.

Αντλώντας από τις εμπειρίες τους και αυτές των Ελληνίδων στην Αυστραλία από προηγούμενες γενιές, οι τέσσερις συμμετέχουσες θα εξετάσουν την απουσία φωνών μεταναστριών από τον τρέχοντα δημόσιο λόγο, τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που επιμένουν, και τα νέα πρόσωπα του σεξισμού και του μισογυνισμού.

Θα εμβαθύνουν επίσης στις περιορισμένες φωνές και, σε πολλές περιπτώσεις, στον αποκλεισμό των CALD γυναικών από τη δημόσια συζήτηση, ακόμη και από τους θεσμούς, σε μια εποχή που κυριαρχεί η διαφορετικότητα.

Βιογραφικά

Μελίνα Μάλλου: Η Μελίνα Μάλλου είναι Λέκτορας Εικαστικής Αγωγής στο Melbourne Graduate School of Education στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Προηγουμένως ήταν Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Μουσείο Κινεζικής Αυστραλιανής Ιστορίας στην Chinatown της Μελβούρνης.

Για 15 χρόνια, η Μελίνα ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες, σχολεία και δασκάλους στην Πινακοθήκη Τέχνης του Κουίνσλαντ (Gallery of Modern Art (QAGOMA).

Είναι κάτοχος Bachelor of Education in Early Childhood, Master of Education (Research) και υπήρξε υπότροφος του Queensland-Smithsonian 2009-2010. Το πρώτο της παιδικό δίγλωσσο βιβλίο, Catch that Cat! έλαβε ευρεία αναγνώριση τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό.

Ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η Μελίνα τελείωσε το διδακτορικό της. Η έρευνά της διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η χρήση των νέων μέσων διαμορφώνει την ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν για τους Έλληνες μετανάστες νέους που ζουν στη Μελβούρνη.

Φωτεινή Κυπραίου: Η Φωτεινή είναι Ιδρύτρια και ανώτερο στέλεχος στο Prisma Legal, με ειδίκευση στις εταιρικές νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες διακυβέρνησης, όπου έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε μια σειρά νομικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών, διαχείρισης, διεθνείς φορολογικές συμβουλές, διακυβέρνηση και εμπορικά νομικά ζητήματα.

Η Φωτεινή είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor από το Πανεπιστήμιο Monash στις Τέχνες και τη Νομική, και είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI), όπου καθοδηγεί ενεργά νέους επαγγελματίες. Η Φωτεινή έλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Εταιρικής Διακυβέρνησης το 2012. Πιο πρόσφατα, η Φωτεινή εντάχθηκε επίσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Monash ως συνεδριακή επόπτρια της Innovation and Start Up Law Clinic, διδάσκοντας πρακτικές εμπορικές νομικές δεξιότητες σε φοιτητές της Νομικής.

Ανατολή Αμανατίδη: Η Ανατολή είναι στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από το 2015 και εργάστηκε σε μια σειρά από διαφορετικά τμήματα σε Υπηρεσίες Φοιτητών και Έρευνα, και είναι επί του παρόντος είναι Σύμβουλος Διεθνών Συμφωνιών στο τμήμα Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Είναι επίσης συνιδιοκτήτρια του Eleni’s Kitchen and Bar στο Yarraville, μαζί με την αδερφή της Ελευθερία.

Έχει επίσης συνεργαστεί με μια σειρά από πολιτιστικά και γλωσσικά διαφορετικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιαπωνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ιαπωνικής Εταιρείας Μελβούρνης και της Πρόνοιας, όπου ήταν επίσης το νεότερο άτομο που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο (2016 -2020). Η Ανατολή είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στις Ιαπωνικές και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Άλκηστη Πιτσάκη: Η Άλκηστη είναι μια νεαρή καλλιτέχνης από την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια/ηθοποιός στη σκηνή και στην τηλεόραση. Με την αποφοίτησή της με πτυχίο BA(Hons) στις Θεατρικές Τέχνες και με το βραβείο Καλύτερης Αποφοιτούσας Καλλιτέχνιδας, η Άλκηστη σκηνοθέτησε παραστάσεις σε Ελλάδα και Αυστραλία. Ως σκηνοθέτης, η Άλκηστη εστιάζει σε έργα που εξερευνούν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως ο πόλεμος και η βία.

Από τότε που μετακόμισε στην Αυστραλία, η Άλκηστη εργάστηκε σε επαγγελματικές παραστάσεις στο Victorian College of the Arts (VCA) και ως ασκούμενη σκηνοθεσία στο «Harry Potter and The Cursed Child». Η Άλκηστη εστιάζει πλέον στις ρίζες της και στοχεύει να δημιουργήσει παραστάσεις βασισμένες σε αρχαίους ελληνικούς μύθους και άλλες ελληνικές ιστορίες. Το 2021 η Άλκηστη αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία Θεάτρου από το VCA. Το πτυχίο της Αριάδνη / Αριάδνη ήταν ένα δίγλωσσο ηχητικό θεατρικό έργο που εξερεύνησε τον αρχαίο μύθο της Αριάδνης / Αριάδνη της Κρήτης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στις διαδικτυακές πλατφόρμες Facebook και Youtube.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την “Κραυγή Γυναικών” αρχίζει η 38η Εβδομάδα Ελληνικού Κιν/φου Μονάχου (audio)
Με το κλασικό αριστούργημα του Ζιλ Ντασέν "Κραυγή Γυναικών" του 1978 αρχίζει η 38η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Μονάχου. Το φετινό πρόγραμμα αφιερώνεται στις δυνατές γυναικείες προσωπικότητες – μπροστά ή πίσω από τις κάμερες – και τις θέτει στο κέντρο των προβολών. Μέσα από αυτές τις ιστορίες θα δούμε γ...
«Proika Project»: Μια βιωματική, σύγχρονη ματιά στην ελληνική κουλτούρα στην Αυστραλία
Φωτογραφίες τραβηγμένες σε επιλεγμένα σπίτια Ελλήνων μεταναστών, με ρούχα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά και ιστορίες που εξερευνούν την πορεία ζωής των ιδιοκτητών, Θώμης Καλαβριανού, Παναγιώτας Μαυραγάνη και Χριστίνας Μπουρσινού, παρουσιάζει το «Proika Project», η νέα πολυμεσική έκθεση που ξεκινά την ερχό...
Επίσκεψη Μάιρας Μυρογιάννη στο Τορόντο – Συμμετοχή στο Economic Forum III και επαφές με την ελληνική ομογένεια
Το Τορόντο επισκέφτηκε η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, όπου, συμμετέχοντας στο Economic Forum III, είχε την ευκαιρία να αναδείξει ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Διασπορά και τη διασύνδεσή της με την Ελλάδα, καθώς και...
To Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Γραφής “Praxis 9” στο Λονδίνο
Τον Μάιο του 2024, παρουσιάστηκε στην Οξφόρδη, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Γραφής που διοργανώνει η ελληνική θεατρική ομάδα της Οξφόρδης “Praxis”. Στις 30 Νοεμβρίου 2024, το Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Hellenic Centre. Η ηθο...
Τα “Ερωτήματα” του Νίκου Γραικού από το Παρίσι, αναζητούν απαντήσεις στην Αθήνα (audio)
Το βιβλίο του καθηγητή και συγγραφέα Νίκου Γραικού “Ερωτήματα – Μια ζωή γεμάτη ερωτηματικά και θαυμαστικά” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συρτάρι παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον χώρο της Θρυαλλίδας στο Θησείο και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά απόψε Τετάρτη 13 ...
ΠΟΣΔΕΠ: Συνεχίζεται το brain drain στα ελληνικά πανεπιστήμια λόγω δυσμενούς μισθολογικής μεταχείρισης
Η κατάσταση του brain drain δεν αλλάζει για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού η υποχρηματοδότηση και η δυσμενής μισθολογική μεταχείριση ερευνητών και καθηγητών, αποθαρρύνει νέους από το να επιστρέψουν, υποστηρίξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) σε...