Reset password

Enter your email and we’ ll send you a link to get back to your account.

“Ο σεξισμός, ο μισογυνισμός και η μετανάστρια”- Συζήτηση στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Σεξισμός, Μισογυνισμός και Μετανάστρια», στο Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 Lonsdale Street, Melbourne), την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 19.00, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Συντονιστές είναι η καθ. Τζόυ Δαμούση και η Ντίνα Γερολύμου και συμμετέχοντες οι: Μελίνα Μάλλου, Φωτεινή Κυπραίου, Ανατολή Αμανατίδη και Άλκηστ

Αυτή η συζήτηση θα εξετάσει τις έννοιες του σεξισμού και του μισογυνισμού σε σχέση με τις μετανάστριες στην Αυστραλία.

Αντλώντας από τις εμπειρίες τους και αυτές των Ελληνίδων στην Αυστραλία από προηγούμενες γενιές, οι τέσσερις συμμετέχουσες θα εξετάσουν την απουσία φωνών μεταναστριών από τον τρέχοντα δημόσιο λόγο, τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που επιμένουν, και τα νέα πρόσωπα του σεξισμού και του μισογυνισμού.

Θα εμβαθύνουν επίσης στις περιορισμένες φωνές και, σε πολλές περιπτώσεις, στον αποκλεισμό των CALD γυναικών από τη δημόσια συζήτηση, ακόμη και από τους θεσμούς, σε μια εποχή που κυριαρχεί η διαφορετικότητα.

Βιογραφικά

Μελίνα Μάλλου: Η Μελίνα Μάλλου είναι Λέκτορας Εικαστικής Αγωγής στο Melbourne Graduate School of Education στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Προηγουμένως ήταν Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Μουσείο Κινεζικής Αυστραλιανής Ιστορίας στην Chinatown της Μελβούρνης.

Για 15 χρόνια, η Μελίνα ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες, σχολεία και δασκάλους στην Πινακοθήκη Τέχνης του Κουίνσλαντ (Gallery of Modern Art (QAGOMA).

Είναι κάτοχος Bachelor of Education in Early Childhood, Master of Education (Research) και υπήρξε υπότροφος του Queensland-Smithsonian 2009-2010. Το πρώτο της παιδικό δίγλωσσο βιβλίο, Catch that Cat! έλαβε ευρεία αναγνώριση τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό.

Ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η Μελίνα τελείωσε το διδακτορικό της. Η έρευνά της διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η χρήση των νέων μέσων διαμορφώνει την ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν για τους Έλληνες μετανάστες νέους που ζουν στη Μελβούρνη.

Φωτεινή Κυπραίου: Η Φωτεινή είναι Ιδρύτρια και ανώτερο στέλεχος στο Prisma Legal, με ειδίκευση στις εταιρικές νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες διακυβέρνησης, όπου έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε μια σειρά νομικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών, διαχείρισης, διεθνείς φορολογικές συμβουλές, διακυβέρνηση και εμπορικά νομικά ζητήματα.

Η Φωτεινή είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor από το Πανεπιστήμιο Monash στις Τέχνες και τη Νομική, και είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI), όπου καθοδηγεί ενεργά νέους επαγγελματίες. Η Φωτεινή έλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Εταιρικής Διακυβέρνησης το 2012. Πιο πρόσφατα, η Φωτεινή εντάχθηκε επίσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Monash ως συνεδριακή επόπτρια της Innovation and Start Up Law Clinic, διδάσκοντας πρακτικές εμπορικές νομικές δεξιότητες σε φοιτητές της Νομικής.

Ανατολή Αμανατίδη: Η Ανατολή είναι στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από το 2015 και εργάστηκε σε μια σειρά από διαφορετικά τμήματα σε Υπηρεσίες Φοιτητών και Έρευνα, και είναι επί του παρόντος είναι Σύμβουλος Διεθνών Συμφωνιών στο τμήμα Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Είναι επίσης συνιδιοκτήτρια του Eleni’s Kitchen and Bar στο Yarraville, μαζί με την αδερφή της Ελευθερία.

Έχει επίσης συνεργαστεί με μια σειρά από πολιτιστικά και γλωσσικά διαφορετικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιαπωνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ιαπωνικής Εταιρείας Μελβούρνης και της Πρόνοιας, όπου ήταν επίσης το νεότερο άτομο που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο (2016 -2020). Η Ανατολή είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στις Ιαπωνικές και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Άλκηστη Πιτσάκη: Η Άλκηστη είναι μια νεαρή καλλιτέχνης από την Αθήνα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια/ηθοποιός στη σκηνή και στην τηλεόραση. Με την αποφοίτησή της με πτυχίο BA(Hons) στις Θεατρικές Τέχνες και με το βραβείο Καλύτερης Αποφοιτούσας Καλλιτέχνιδας, η Άλκηστη σκηνοθέτησε παραστάσεις σε Ελλάδα και Αυστραλία. Ως σκηνοθέτης, η Άλκηστη εστιάζει σε έργα που εξερευνούν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως ο πόλεμος και η βία.

Από τότε που μετακόμισε στην Αυστραλία, η Άλκηστη εργάστηκε σε επαγγελματικές παραστάσεις στο Victorian College of the Arts (VCA) και ως ασκούμενη σκηνοθεσία στο «Harry Potter and The Cursed Child». Η Άλκηστη εστιάζει πλέον στις ρίζες της και στοχεύει να δημιουργήσει παραστάσεις βασισμένες σε αρχαίους ελληνικούς μύθους και άλλες ελληνικές ιστορίες. Το 2021 η Άλκηστη αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία Θεάτρου από το VCA. Το πτυχίο της Αριάδνη / Αριάδνη ήταν ένα δίγλωσσο ηχητικό θεατρικό έργο που εξερεύνησε τον αρχαίο μύθο της Αριάδνης / Αριάδνη της Κρήτης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στις διαδικτυακές πλατφόρμες Facebook και Youtube.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

RELATIVE ARTICLES

Λονδίνο: Η 11χρονη Εριέττα συμμετέχει στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Trafalgar Square(audio)
Είναι ένα από τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο και φέτος στην τελετή φωταγώγησής του συμμετέχει μια 11χρονη Ελληνίδα. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά του Λονδίνου, στην περίφημη Trafalgar Square. Το δέντρο αποτελεί δώρο της πόλης του Όσλο, μια παράδοση που επαναλαμβάνεται...
“Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” – Παρουσίαση βιβλίου στο Λύκειο των Ελληνίδων Βιέννης
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βιέννης διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 στις 18.00 μ.μ. την παρουσίαση του συλλογικού έργου «Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα» των Ελένης Κακουλίδη-Πάνου, Ελένης Καραντζόλα και Κατερίνας Τικτοπούλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ρήγας Φεραίος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας (...
Ψήφισμα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία από τους αντιπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων
Οι αντιπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία, που συμμετείχαν στο  23ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία, την  απογοήτευση και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση τους για τις εξελίξεις στα ελληνικά σχολεία της χώρας. Επίσης ...
Διπλωματικές πηγές: Ασφαλείς οι Έλληνες στο Χαλέπι – Σε ετοιμότητα η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ
Η ιστορική ελληνική ομογένεια στο Χαλέπι αριθμεί περίπου 50 οικογένειες και όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλείς, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Δαμασκό και ο άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Χαλέπι, βρίσκονται σε δ...
Μελβούρνη: Απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά επάρκειας ελληνομάθειας για το 2024
Πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης η τελετή απονομής των πιστοποιητικών επάρκειας της ελληνομάθειας στους υποψήφιους που εξετάστηκαν τον Μάιο του 2024, στην πρώτη διεξαγωγή των εξετάσεων με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) ως επίσημο εξεταστικό κέντρο για την περιοχή της Βικτώριας. ...
Πάνω από 1.100 ενδιαφερόμενοι στην εκδήλωση «Rebrain Greece» στο Άμστερνταμ
Πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή, το περασμένο Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η εκδήλωση εξωστρέφειας «Rebrain Greece», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με 15 σημαντικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στόχος της ε...