Ο Θοδωρής Δασκαρόλης στη «Δική μας Πόλη» | 05.06.2024, 19:00

Tην Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00-20:00, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Θοδωρή Δασκαρόλη.

Ο πρώην πρέσβης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και συγγραφέας, θα βρεθεί στo στούντιο της ΕΡΑ και θα μιλήσει για τις πολλές και πλούσιες εμπειρίες του στο Βερολίνο όπου βρισκόταν όταν έπεσε το τείχος, στο Λονδίνο, που αποτέλεσε για εκείνον μια πόλη-σταθμό αλλά και για την Νέα Ζηλανδία, που ήταν για αυτόν η σημαντικότερη εμπειρία της διαδρομής του.
Μια προσωπικότητα που συνέβαλε πολύ στο να φέρει κοντά λαούς και πολιτισμούς προσφέροντας ιδιαίτερα στην χώρα του την Ελλάδα, ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, χιούμορ και φαντασία.
Ο συγγραφέας θα αναφερθεί σε ιδιαίτερα στοιχεία μιας αιματηρής περιόδου της μάχης της Κρήτης, σε σημαντικούς ήρωες που αναφέρονται και στο βιβλίο του «ο Κουρουβαάκα ή η μάχη της Κρήτης στους αντίποδες και άλλες ιστορίες». Eντυπωσιασμένος από την φυλή των Μαορί, θα μιλήσει για τους ηρωικούς αυτούς ανθρώπους που ήρθαν στην Κρήτη να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων ενάντια στην ναζιστική Γερμανία. Ο Κουρουβαάκα ήταν ένας ήρωας αυτής της μάχης ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα, μία ασύλληπτα εξεγερμένη μαχητική ύπαρξη που μάγεψε κυριολεκτικά τον συγγραφέα.

Στην εκπομπή θα ακουστούν μουσικές από τις πόλεις και τους σταθμούς της ζωής που άφησαν αποτύπωμα στην δική του μνήμη.


Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης
Μετάδοση: Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 12.00 -14.00 ώρα Ελλάδας
Επανάληψη : Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 ώρα Ελλάδας 04.00-05.00