ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 16:00 - 16:05
Δελτίο Ειδήσεων στην Αγγλική Γλώσσα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:05 - 17:00
Η Παγκόσμια Φωνή Μας
Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι Carmen Venti έρχονται στη “Δική μας Πόλη” | 15.06.2024, 12:00

Το μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη έχει χαράξει τη δική του διακριτή διαδρομή, υπηρετώντας τη μουσική του Μεσοπολέμου και τα διάφορα νοτιοευρωπαϊκά, κυρίως, είδη της. Με συνέπεια και ξεχωριστή αισθητική, υλοποιεί ένα νοερό μουσικό ταξίδι στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, όπου σε κάθε λιμάνι ακούγονται τραγούδια σε ρυθμούς τάνγκο, φοξτρότ, ρουμάνικες ντόινες, αστικά πολιτικά τραγούδια, ερωτικά από την Αλεξάνδρεια.

Στο στούντιο ο Δημήτρης Χαριτάτος, ο κοντραμπασίστας του γκρουπ, θα μας μιλήσει για την ποίηση και τη λογοτεχνία που αναδύεται μέσα από τις μουσικές διαδρομές τους, για τις εμπνεύσεις του γκρουπ, για τα πολλά ταξίδια και τις επαφές τους με διαφορετι-κούς πολιτισμούς.

Οι Carmen Venti, εκτός του Χαριτάτου είναι οι Δημήτρης Ψαθάς – τραγουδιστής και βιολονίστας, η Λένα Καραγιαννίδου – ακορντεόν, ο Παντελής Μπατής – κλασική κιθάρα και ο Δημήτρης Βαλιώτης – κρουστά.

Ο φιλοξενούμενος στο στούντιο θα μας μιλήσει για την εμπειρία που είχαν παίζοντας στο φεστιβάλ SKJ που οργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης. Στην εκπομπή θα μιλήσει και η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας Άννα Μυκονιού.

Eπιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 ώρα: 04.00-05.00