Η Παγκόσμια Φωνή Μας Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE

O Andrew Mossin από τις ΗΠΑ μιλάει για την υιοθεσία του στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” | 28.03.2024

Ο Andrew Mossin, ένα απο τα 4000 Ελληνόπουλα τα οποία υιοθετήθηκαν απο την Ελλάδα τις δεκαετίες του 1950 και 1960, αναφέρθηκε στη ζωή του, τις επιστολές που έλαβε όταν ήταν μεγάλος απο την βιολογική μητέρα του Αγγελική Σακκά και άλλα πολλά στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο Andrew Mossin, ο οποίος υιοθετήθηκε σε ηλικία 1 1/2 ετών απο το βρεφοκομείο Μητέρα το 1960 απο ένα ζευγάρι μεταναστών απο την Πολωνία και την Βρετανία στις ΗΠΑ, ήταν παιδί εκτός γάμου και έγραψε το βιβλίο που φέρει τον τίτλο “The son from the mountains” (Ο γιός απο τα βουνά) δηλ. την προσφώνηση της βιολογικής μητέρας του Αγγελικής Σακκά στις επιστολές που του έστελνε απο το 1995 μέχρι και το 2002. Η μητέρα του πέθανε το 2003 αλλά δεν γνωρίζει που την έθαψαν. Ο βιολογικός πατέρας του Ευθύμιος Κουρούμπης εγκατέλειψε την μητέρα του και δεν είχε ποτέ επαφή μαζί του.

Ο Andrew Mossin είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πρόγραμμα πνευματικής ιδιοκτησίας του Temple University στη πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand