Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE

Αφιέρωμα στον Γιάννη Καραμπεσίνη στις “Φωνές και μουσικές”

‘Ενα αφιέρωμα στον λαικό τραγουδοποιό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Καραμπεσίνη είχε η εκπομπή που παρουσιάζει και επιμελείται ο Αλέξης Κώστας “Φωνές και μουσικές”.

Στα χρόνια του ’60 και του ’70 ο Γιάννης Καραμπεσίνης «μπόλιασε» το λαϊκό τραγούδι με δεκάδες μεγάλες επιτυχίες, βοήθησε ουσιαστικά αρκετούς νέους ερμηνευτές και εκτός από τα δικά του τραγούδια, επί σειρά ετών υπήρξε μόνιμος εκτελεστής στην Columbia σε τραγούδια άλλων συνθετών. Δεν είναι τυχαίο πως το 1960 ο Γιάννης Καραμπεσίνης συνόδευσε τον Μανώλη Χιώτη στην ηχογράφηση του θρυλικού «Επιτάφιου» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου, με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τα σεγόντα της Καίτης Θύμη.

Στην εκπομπή μιλάει και η πρώην γυναίκα του  Μαίρη Μαράντη (πραγματικό όνομα: Μαρία Τσεκούρα) που είναι μια μεγάλη τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού.

Επιμέλεια -παρουσίαση Αλέξης Κώστας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand