Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

«Η Δική μας Πόλη» – Αφιέρωμα στον Σαρλ Αζναβούρ | 13.11.2023

Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον Σαρλ Αζναβούρ.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής χαρακτηρίστηκε ως η εθνική φωνή της Γαλλίας και αναγνωρίστηκε ως ένας χαρισματικός, ξεχωριστός διεθνής καλλιτέχνης, που μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα θεωρήθηκαν οι δύο κορυφαίοι τραγουδιστές στον κόσμο.

Η εκπομπή παρουσίασε τις πολλές ιδιότητες του Αρμένιου στην καταγωγή ηθοποιού (με τις πολλές διακρίσεις και συμπράξεις με κορυφαία ονόματα της υποκριτικής τέχνης), συγγραφέα σεναρίων, ποιητή, στιχουργό, συνθέτη και μοναδικής υψηλής τεχνικής τραγουδιστή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυτάραχη ζωή του, στην αγάπη που έλαβε κι έδωσε, στον σπάνιο χαρακτήρα του, στις ανθρώπινες ευαισθησίες του.

Στην εκπομπή ακούστηκαν χαρακτηριστικά τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, καθώς και άλλα που συνέθεσε και ερμήνευσαν μεταξύ άλλων οι: Μπινγκ Κρόσμπι, Ρέι Τσάρλς, Σίρλει Μπάσει, Φρεντ Αστέρ, Λάιζα Μινέλι κ.α.

Το 1998, ο Σαρλ Αζναβούρ ψηφίζεται από τους Αμερικανούς ως «ο καλλιτέχνης του αιώνα». Από τη Γαλλία, τη χώρα που έζησε και τον ανέδειξε, έλαβε τις ύψιστες τιμές. Αναφορές θα γίνουν στη συνεπή και θερμή στάση και τη σημαντική βοήθειά του υπέρ της πατρίδας του της Αρμενίας και των ανθρώπων της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand