Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Η Ελένη Ναστούλη στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”| 10.07.2024

Την Ελένη Ναστούλη, Kαθηγήτρια ιολογίας στο Univercity College του Λονδίνου, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Αναφερόμενη στον κορωνοϊό, η κα Ναστούλη τόνισε ότι αυτό το διάστημα επικρατεί μια μικρή παγκόσμια έξαρση η οποία οφείλεται σε ένα καινούργιο στέλεχος με την ονομασία FLiRT. Όσον αφορά στις νοσηλείες και τους θανάτους, ανέφερε, ότι τον Ιούλιο υπήρξε μια μικρή αύξηση στην Αμερική, σε αντίθεση με την Βρετανία που ήταν λιγότερη.

Παρατήρησε, επίσης, ότι η εποχικότητα του κορωνοϊού δεν έχει συμβεί ακόμα και τόνισε ότι το εμβόλιο υπολείπεται των νέων μεταλλάξεων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, συμπλήρωσε, ότι το εμβόλιο είναι σημαντικό για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος εξαρτάται από το ιστορικό του καθενός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επικαιροποίηση του εμβολίου σε σχέση με τη νέα μετάλλαξη, είπε ότι για αυτό του φθινοπώρου , θα γίνει πριν το τέλος της χρονιάς.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας υποστήριξε ότι είναι κοινά με αυτά των άλλων χωρών και χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση και επένδυση για να αντιμετωπιστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand