Η Μικρή Θαλασσινή Νικόλ Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE

Η Φαίη Τζανετουλάκου στη “Μικρή Θαλασσινή” | 08.03.2024

Μιλάμε με τη Φαίη Τζανετουλάκου.

α) Για τη ρύπανση στο Βόλο και τα κομμένα δέντρα στα ποτάμια του, μετά και τις πλημμύρες. Εξασθενές χρώμιο σε γεώτρηση του Βόλου, συνεχόμενη αέρια ρύπανση-νέα ΑΕΠΟ ΑΓΕΤ, κοπή Πλατανιών από Περιφέρεια και των κυπαρισσιών στο παλαιό κοιμητήριο.

β) Για τη Σύρο και τα βαρέα μέταλλα στο λιμάνι, καθώς και τις δίκες SLAPP (μαζικές δίκες εναντίον πολιτών), καθώς και το πρόστιμο στους πολίτες της Σύρου των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Στην αρχή, ήταν ”μόνον” 1 εκατομμύριο…

γ) Το έλλειμα πολιτισμού (ως εκπροσωπος του πολιτισμού που δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα) σε μια πόλη χωρίς σινεμά, θέατρο, νέα σχολεία (εδώ πάσα για το νέο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων) και με πολύ αυξημένη ενδοσχολική βία και δημαρχιακά παραδείγματα σεξισμού ειδικά τη μέρα της γυναίκας.

Και συμπληρώνω κι εγώ… Στη χώρα του Λίκνου του Θεάτρου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!!!
Κι αυτό που υπήρχε, μικρό και εξελισσόμενο 35 χρόνια πριν, στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το φάγανε τα ποντίκια και οι κατσαρίδες!!!
Δέντρα, αστικοί ιστοί, πολιτισμός και σεξισμός, σήμερα…

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1) Πιφ, βρωμάει! (του 1971 για τον Βόλο) – Λάκης Καραλής, 2) My way – Sid Vicious, 3) Αυτό το δέντρο – Βάνα Βερούτη, 4) Φραγκοσυριανή – Μάρκος Βαμβακάρης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand