Η Παγκόσμια Φωνή Μας Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE

Ο Lou Katsos μιλάει για τις πολλές δραστηριότητες προβολής του Ελληνισμού στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας”| 04.03.2024

O επιχειρηματίας Lou Katsos, ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού EMBCA (Eastern Meditteranean Business and cultural Alliance), o οποίος προβάλλει θέματα του Ελληνισμού σ ‘ολο τον κόσμο επι πολλά χρόνια, μίλησε στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνη μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Κάτσος,ο οποίος ήλθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 4 ετών απο το χωριό Γεωργίτσι της Λακωνίας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δραστηριότητες του όπως το webinar για τα 4000 Ελληνόπουλα που υιοθετήθηκαν τις δεκαετίες του 1950 και 1960 στις ΗΠΑ κι αλλού και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να πολιτογραφηθούν Έλληνες. Επίσης, διοργανώνει στις 21 Μαρτίου την εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια “The Governor and the Making of the Hellenic Nation” στο Demos Center στη Πλάκα ενώ στις 24 Μαρτίου διοργανώνει webinar για την μάρτυρα και φιλόσοφο “Υπατία της Αλεξάνδρειας”. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν προσωπικότητες από διάφορες χώρες. Μίλησε επίσης για την νέα προσπάθεια που θα αναλάβει για την επιστροφή στην Ελλάδα ενός μοναδικού κρανίου με περικεφαλαία από τον τόπο της Μάχης του Μαραθώνα το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Royal Ontario Museum στον Καναδά.

Στη φωτογραφία αριστερά ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης και δεξιά ο Lou Katsos.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand