Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

Ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης στη «Δική μας Πόλη» | 14.04.2024

η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξένησε τον Γιώργο Αρβανίτη, μια προσωπικότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου που περιλαμβάνεται στις λίστες με τους κορυφαίους διευθυντές φωτογραφίας στον κόσμο, με δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες όπου διακρίνονται η γνώση, η αισθητική, η ευθύνη και η χαρακτηριστική συνέπειά του στην απόδοση της τελειότητας.

Ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας που γράφει την δική του μοναδική ιστορία στο χώρο της φωτογραφίας, της εικόνας και του κινηματογράφου, μας μίλησε στο στούντιο για τις αγαπημένες ταινίες που συμμετείχε («Θίασος», «Αναπαράσταση», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «η Αρχόντισσα και ο Αλήτης», «Νύφες» και πολλές άλλες) καθώς και για τις διεθνείς παραγωγές από όπου απέσπασε επαίνους και βραβεία.

Σε μία συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη εκ βαθέων, ο Γιώργος Αρβανίτης μίλησε για την ζωή του, τις συνεργασίες του με τους μεγάλους δημιουργούς και ιδιαίτερα για την πολυετή συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, για τις φιλίες του, τα ενδιαφέροντά του, για την σχέση του με την τέχνη γενικότερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σημασία του φωτός, λέγοντας μας ότι «τα πάντα κινούνται με αυτό» και στο βιβλίο του «Γιώργος Αρβανίτης, Μία Ζωή στο Φως» στο οποίο συνομιλεί με την σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Μας μίλησει για την ζωή του στην Γαλλία, όπου είναι μέλος της Γαλλικής Ένωσης Διευθυντών φωτογραφίας, της Γαλλικής Ακαδημίας τέχνης και τεχνικής του Κινηματογράφου, της Ακαδημίας κινηματογράφου και της Ανώτερης Εθνικής Σχολής Επαγγελμάτων, Εικόνας και Ήχου.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand