Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE

Ο Κωσταντής Σταυρόπουλος στις “Κουβέντες μακρινές” | 31.10.2023

Ο Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” ήταν καλεσμένος ο καθηγητής μαθηματικών και συγγραφέας Κωσταντής Σταυρόπουλος που μένει μόνιμα στο Βερολίνο. Ο Κωσταντής Σταυρόπουλος εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό από το 2013 και πριν την απόφαση να μείνει μόνιμα στη γερμανική πρωτεύουσα είχαν προηγηθεί η Βεγγάζη και το Άμπου Ντάμπι όπου εργάστηκε σε διεθνή σχολεία.

Στην εκπομπή, αναφέρθηκε στη ζωή του στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που όπως είπε, “η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη, και αποτελούσε πλέον καθημερινότητα να ακούς τις βόμβες από μακριά” , για τη ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για την απόφαση να εγκατασταθεί με την οικογένεια του στο Βερολίνο.

Η συνομιλία του με τη Νατάσα Βησσαρίωνος επικεντρώθηκε ακόμη στη συγγραφική του δραστηριότητα και συγκεκριμένα στο τελευταίο του μυθιστόρημα που έχει τον τίτλο: “Ο Αμαζόνιος της Πατησίων” και θα παρουσιαστεί στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το πέμπτο βιβλίο του κ. Σταυρόπουλου είναι ένα νουάρ μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην ελληνική πρωτεύουσα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τότε που το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα γίνεται επαγγελματικό. Οι βασικοί ήρωες, ο Αργύρης και η Μαίρη, σε μία απόπειρα να ξεφύγουν από τη ζωή τους, θα προσπαθήσουν να γευτούν το εύκολο χρήμα…

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand