Η Ελλάδα στον Κόσμο Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
0:00
0:00 LIVE

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” | 29.05.2024

Τη λειτουργία γραφείου του στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), καθώς και την άμεση πρόσληψη για τη θέση του Προϊσταμένου, με έδρα το Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα λοιπά Νησιωτικά Κράτη Ωκεανίας.

Την ικανοποίησή του γι΄ αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μιλώντας στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, σημειώνοντας πως χρειάστηκαν, από την πλευρά της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, 9 χρόνια επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τους σχετικούς φορείς, προωθώντας το αίτημα λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στην Ωκεανία.

Για μένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό γιατί σκοπός μας είναι, όσο μπορούμε, να φέρνουμε την πατρίδα μας πιο κοντά στους ομογενείς, όπου κι αν βρίσκονται“, δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας πως το γραφείο του ΕΟΤ στο Ελληνικό Κέντρο, στην καρδιά της Μελβούρνης, θα χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες, θα συμβάλει στην προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας μας, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των Αυστραλών που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τουρισμό.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, η Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει τον αναγκαίο χώρο για τη φιλοξενία των γραφείων του ΕΟΤ, στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου. “Αυτό το κάνουμε επειδή θέλουμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία βοήθησε οικονομικά την κοινότητά μας, όταν αντιμετωπίζαμε μία κρίση το 1990. Αυτό δεν το ξεχνάμε και προσπαθούμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο να ανταποδώσουμε“, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand