Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE

Οι Έλληνες του κόσμου: Ροδόλφος Μασλίας (Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο) | 16.07.2023

Την Κυριακή 16 Ιουλίου στην εκπομπή «Οι ‘Έλληνες του Κόσμου» – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο ακούσατε από το Παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η  Φωνή της Ελλάδας» μία ενδιαφέρουσα συνομιλία του καθηγητή Μάκη Σιπεντζή με τον Ροδόλφο Μασλία.
Ο κ. Ροδόλφος Μασλίας εξέχον μέλος της κοινότητας των Ελλήνων του Λουξεμβούργου, στο οποίο ζει και εργάζεται τα τελευταία 43 χρόνια! Στο παρελθόν, υπήρξε ιδρυτής του Τμήματος Συντονισμού της Ορολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με έδρα το Λουξεμβούργο, και διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής του τμήματος αυτού. Ανάμεσα σε άλλες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε ως σύμβουλος πολιτικών προσώπων επί πολιτιστικών θεμάτων και ως Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στον οργανισμό “Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997”. Σήμερα, αποτελεί Επισκέπτη Καθηγητή Ορολογίας και Πολυγλωσσικής Επικοινωνίας ενώ παράλληλα ασχολείται με τον «Σύλλογο για τον Ελληνικό Πολιτισμό στο Λουξεμβούργο», του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
‘Ερευνα- παρουσίαση : Ευθύμιος ΣιπεντζήςΓλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge – Καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο

Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand