Της Ψυχής Μου το Χώμα Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Της Ψυχής μου το Χώμα 15-06-2022

Ο Βασίλης Παπασάικας  στη Φωνή της Ελλάδας  

Καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή «Της Ψυχής μου το Χώμα» την Τετάρτη 15 Ιουνίου ήταν

Ο Βασίλης Παπασάικας με αφορμή τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Εικόνες» στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» από τις 16 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου μας μιλά για το έργο του… 

Τα έργα που παρουσιάζει είναι «εικόνες» ανθρώπων οικείων του καλλιτέχνη, ανθρώπων που απαρτίζουν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει και κινείται , ο ίδιος θεωρεί πως με την εικαστική αφήγηση του μικρού αυτού κόσμου, αφηγείται και μέρος της αθέατης πλευράς του εαυτού του, το οποίο ούτως ή άλλως θα ήταν αδύνατο να περιγράψει με λόγια. 

 Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε στο χωριό Καινούργιο Τριχωνίδος το 1956 από γονείς αγρότες .

Σπούδασε σχέδιο στο φροντιστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της  Ανωτάτης Σχολής  Καλλών Τεχνών Αθηνών από το 1980 έως το 1985. Έχει κάνει 14  ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, επίσης μνημειακά του έργα ευρίσκονται εγκατεστημένα σε πολλούς δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με τίτλους: «Μικρές Συντάξεις και Σχέδια», «Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο», «Βασίλης Παπασάικας Σχέδια», που έχουν εκδώσει οι εκδόσεις Γαβριηλίδη. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στο χωριό του και την Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand