Της Ψυχής Μου το Χώμα Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE

Της Ψυχής Μου Το Χώμα με τον Άγγελο Σταθόπουλο | 22.02.2023

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης  μας μίλησε για το καινούργιο του  βιβλίο «Αναμνήσεις ζωής – Από τον Τζον Λένον στον Νέλσον Μαντέλα» που παρουσίασε στις 23 Φεβρουαρίου στο Inter Continental Athenaeum Athens.

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το 1979 και για τέσσερις περίπου δεκαετίες εργάστηκε ως ανταποκριτής στο Λονδίνο για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφηµερίδα Έθνος.

Πραγµατοποίησε πολλές διεθνείς αποστολές. Κάλυψε την Ισλαµική Επανάσταση του Χοµεϊνί στο Ιράν για το αµερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Έχει παρουσιάσει στην ΕΡΤ τριάντα περίπου δικά του ντοκιµαντέρ µε διεθνή και ελληνικά θέµατα. Το ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «Η Ελλάδα του ανατέλλοντος ηλίου», που αποκαλύπτει την επίδραση της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στην Ιαπωνία σήµερα, βραβεύτηκε µε τρία χρυσά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισµό που οργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για τηλεοπτικά ντοκιµαντέρ µε θέµα την Ιαπωνία. Το ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «Αντίο, Μις Σαϊγκόν», το οποίο περιγράφει τη ζωή στο Βιετνάµ µετά τον εµφύλιο πόλεµο, βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία της εφηµερίδας Έθνος. 

Έχει βραβευτεί από το ίδρυμα δηµοσιογραφίας Μπότση για την αντικειµενική του δηµοσιογραφία. 

Επιμέλεια-παρουσίαση :Άγγελος Σταθόπουλος 

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand