Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Δεκαπενταύγουστος με τη «Φωνή της Ελλάδας» 

Η «Φωνή της Ελλάδας» γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, αφιερωμένο στους Έλληνες του Κόσμου

Κάθε Παναγιά έχει τον τόπο της, την ιστορία και τα τραγούδια της και η «Φωνή της Ελλάδας» ανοίγει το πρόγραμμά της, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, στις 6 το πρωί με τραγούδια Ελλήνων δημιουργών της έντεχνης και λαϊκής μουσικής, για τους οποίους η Παναγία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καθώς και με τραγούδια για τις Μαρίες που γιορτάζουν. 

Στις 8 το πρωί, η «Φωνή της Ελλάδας» θα συνδεθεί με τον ιερό ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίαςστην Τήνο, για να μεταδώσει απευθείας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ξεκινώντας με την Αρχιερατική Λειτουργία στον ναό της Μεγαλόχαρης και τις τιμές στους πεσόντες του τορπιλισμού της Έλλης.  

Ο δημοσιογράφος Προκόπης Αγγελόπουλος από το στούντιο, θα ανοίξει πανιά στις 12:30 ώρα Ελλάδας, για τα ιερά προσκυνήματα σε Παναγίες της Ελλάδας και του Κόσμου, που θα γιορτάζουν από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πάρε τον Χρόνο σου». 

Τη σκυτάλη παίρνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Χούπης και η εκπομπή «Έλληνες παντού», που θα μας ταξιδέψει στον ναό της Παναγιάς της Φανερωμένης στη Λευκωσία. Πρόκειται για τον εμβληματικό ναό στον οποίο δόθηκε ο όρκος των αγωνιστών (1955-1959) για την αυτοδιάθεση – ένωση με την Ελλάδα (14:00 – 15:00 ώρα Ελλάδας)  

Ακολουθούν, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, αυθεντικές εκτελέσεις παραδοσιακών σκοπών του γλεντιού, μέσα από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Τα Ξωτικά της Παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη. 

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης στην εκπομπή «Η παγκόσμια φωνή μας» συνομιλεί με Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο και μας μεταφέρει το κλίμα από τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας σε διάφορες γωνιές του πλανήτη (16:00 – 17:00 ώρα Ελλάδας) 

«Η Παναγία στην Ποίηση και το Τραγούδι» ονομάζεται το αφιέρωμα του Γιάννη Παπουτσάκη, που θα μεταδοθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό».   

Η αγγλόφωνη εκπομπή “Greek Music Express” με τον Ηρακλή Οικονόμου, θα είναι αφιερωμένη στις πολλαπλές μουσικές αναφορές στην Παναγία – αναφορές παράκλησης αλλά και εξύμνησης της αγάπης και του έρωτα και του ονείρου. «Παναγιά μου εγώ παιδί τρελό ακόμα / τα όνειρά μου νερό θολό από το χώμα» (19:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας). 

Η εκπομπή «Καλές Θάλασσες» και ο Αντώνης Καραγιαννάκης θα παρουσιάσουν ένα ειδικό αφιέρωμα στους Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου, από τα πανηγύρια του τόπου μας (20:00 -21:00 ώρα Ελλάδας). 

Ακολουθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας, η μετάδοση της δίωρης συναυλίας «Ταξιδεύοντας στον χρόνο… 1954 – 2024» για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ που παρουσιάστηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων ερμηνευτών.  

Στις 23:00 ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί η συναυλία “Hommage à Mikis Theodorakisαπό την ελληνική χορωδία Odyssée, που εδρεύει στη Grenoble της Γαλλίας. Τον διευθυντή της χορωδίας, IsidoreNicolasCosmides, συνοδεύουν τριάντα επτά τραγουδιστές και μουσικοί, που ερμηνεύουν με πάθος τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.  

Το 24ωρο αφιέρωμα στον Δεκαπενταύγουστο θα κλείσει με τη δίωρη εκπομπή «Η Δική μας πόλη» όπου ο Θέμης Ροδαμίτης θα συνομιλήσει με τον σημαντικό συνθέτη, μουσικολόγο, ερμηνευτή και σολίστα Χρήστο Τσιαμούλη. Θα μεταδοθούν τραγούδια, από τη μεγάλη δισκογραφική διαδρομή του, που ερμηνεύει ο ίδιος καθώς και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δημοσιογράφος/συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη είναι ‘το Πρόσωπο της Εβδομάδας’ | 21.09.2024, 16:00
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη είναι το πρόσωπο της εβδομάδας, που φιλοξενεί η Μίνα Ράλλη στη Φωνή της Ελλάδας.  Καλεσμένη στην εκπομπή «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 16:00, η Κατερίνα Μανανεδάκη μας μιλάει για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σας έχω βαρεθεί όλους...
Ιστορικοί Περίπατοι: Η εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ μέχρι σήμερα | 21.09.2024, 13:00
Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ (21/09) οι Ιστορικοί Περίπατοι του Σαββάτου με καλεσμένο τον νευροφυσιολόγο Γιάννη Σωτηρόπουλο θα εξετάσουν το φαινόμενο της νόσου, που εξελίσσεται σε πανδημία. Ξεκινώντας από τον Γερμανό ψυχίατρο Αλοΐσιο Αλτσχάιμερ η εκπομπή θα εστιάσει στ...
Ο Τάκης Μπαρμπέρης είναι καλεσμένος στη “Δική μας Πόλη” | 21.09.2024, 12:00
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα Ελλάδας 12:00-13:00, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Τάκη Μπαρμπέρη. Ο ταλαντούχος συνθέτης και κιθαρίστας, θα μιλήσει για ξεχωριστές στιγμές στην σημαντική και μακρόχρονη διαδρομή του. Θα αναφερθεί στα σχήματα που δημιούργη...
Το Ικαριώτικο πανηγύρι – Α’ Μέρος | 21.09.2024, 10:00
Τι κάνει τα πανηγύρια τόσο ξεχωριστά; Με άξονα τα πανηγύρια της Ικαρίας, το απόλυτο καλοκαιρινό must των γκρούβαλων και των φασαίων κι όχι μόνο, αναζητούμε να καταλάβουμε το “χθες” σε συνάρτηση με το “σήμερα” της παράδοσης. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, παρέα με τον Ικαριώτη εκπαι...
Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή: “Πολυαγαπημένε μου αδελφέ Γεώργιε” | 20.09.2024, 13:00
Πολυαγαπημένε μου αδελφέ Γεώργιε": To Β' μέρος του τρίπτυχου αφιερώματος της εκπομπής “Αφύλαχτη Διάβαση, σε έρευνα, κείμενα και παρουσίαση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Θωμά Σίδερη, σε πρώτη μετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).Ένα ραδιοφωνικό ντοκι...
Βάρδια Σαββάτου: Ο Δημήτρης Παρούσης μοιράζεται τις εμπειρίες του από τον γύρο του κόσμου | 21.09.2024, 08:00
Ο go Dimitris, ο ταξιδευτής του κόσμου Δημήτρης Παρούσης είναι στο τιμόνι της εκπομπής «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη στη «Φωνή της Ελλάδας» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 08:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη στις 20:00 ώρα Ελλάδας.  Ο Δημήτρης Παρούσης δεν μπόρεσε να ...