Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεκαπενταύγουστος με τη «Φωνή της Ελλάδας» 

Η «Φωνή της Ελλάδας» γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, αφιερωμένο στους Έλληνες του Κόσμου

Κάθε Παναγιά έχει τον τόπο της, την ιστορία και τα τραγούδια της και η «Φωνή της Ελλάδας» ανοίγει το πρόγραμμά της, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, στις 6 το πρωί με τραγούδια Ελλήνων δημιουργών της έντεχνης και λαϊκής μουσικής, για τους οποίους η Παναγία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καθώς και με τραγούδια για τις Μαρίες που γιορτάζουν. 

Στις 8 το πρωί, η «Φωνή της Ελλάδας» θα συνδεθεί με τον ιερό ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίαςστην Τήνο, για να μεταδώσει απευθείας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ξεκινώντας με την Αρχιερατική Λειτουργία στον ναό της Μεγαλόχαρης και τις τιμές στους πεσόντες του τορπιλισμού της Έλλης.  

Ο δημοσιογράφος Προκόπης Αγγελόπουλος από το στούντιο, θα ανοίξει πανιά στις 12:30 ώρα Ελλάδας, για τα ιερά προσκυνήματα σε Παναγίες της Ελλάδας και του Κόσμου, που θα γιορτάζουν από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πάρε τον Χρόνο σου». 

Τη σκυτάλη παίρνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Χούπης και η εκπομπή «Έλληνες παντού», που θα μας ταξιδέψει στον ναό της Παναγιάς της Φανερωμένης στη Λευκωσία. Πρόκειται για τον εμβληματικό ναό στον οποίο δόθηκε ο όρκος των αγωνιστών (1955-1959) για την αυτοδιάθεση – ένωση με την Ελλάδα (14:00 – 15:00 ώρα Ελλάδας)  

Ακολουθούν, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, αυθεντικές εκτελέσεις παραδοσιακών σκοπών του γλεντιού, μέσα από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Τα Ξωτικά της Παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη. 

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης στην εκπομπή «Η παγκόσμια φωνή μας» συνομιλεί με Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο και μας μεταφέρει το κλίμα από τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας σε διάφορες γωνιές του πλανήτη (16:00 – 17:00 ώρα Ελλάδας) 

«Η Παναγία στην Ποίηση και το Τραγούδι» ονομάζεται το αφιέρωμα του Γιάννη Παπουτσάκη, που θα μεταδοθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό».   

Η αγγλόφωνη εκπομπή “Greek Music Express” με τον Ηρακλή Οικονόμου, θα είναι αφιερωμένη στις πολλαπλές μουσικές αναφορές στην Παναγία – αναφορές παράκλησης αλλά και εξύμνησης της αγάπης και του έρωτα και του ονείρου. «Παναγιά μου εγώ παιδί τρελό ακόμα / τα όνειρά μου νερό θολό από το χώμα» (19:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας). 

Η εκπομπή «Καλές Θάλασσες» και ο Αντώνης Καραγιαννάκης θα παρουσιάσουν ένα ειδικό αφιέρωμα στους Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου, από τα πανηγύρια του τόπου μας (20:00 -21:00 ώρα Ελλάδας). 

Ακολουθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας, η μετάδοση της δίωρης συναυλίας «Ταξιδεύοντας στον χρόνο… 1954 – 2024» για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ που παρουσιάστηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων ερμηνευτών.  

Στις 23:00 ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί η συναυλία “Hommage à Mikis Theodorakisαπό την ελληνική χορωδία Odyssée, που εδρεύει στη Grenoble της Γαλλίας. Τον διευθυντή της χορωδίας, IsidoreNicolasCosmides, συνοδεύουν τριάντα επτά τραγουδιστές και μουσικοί, που ερμηνεύουν με πάθος τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.  

Το 24ωρο αφιέρωμα στον Δεκαπενταύγουστο θα κλείσει με τη δίωρη εκπομπή «Η Δική μας πόλη» όπου ο Θέμης Ροδαμίτης θα συνομιλήσει με τον σημαντικό συνθέτη, μουσικολόγο, ερμηνευτή και σολίστα Χρήστο Τσιαμούλη. Θα μεταδοθούν τραγούδια, από τη μεγάλη δισκογραφική διαδρομή του, που ερμηνεύει ο ίδιος καθώς και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελιάνα Καναβέλη και η Αλίκη Κοσυφολόγου στο «Αποτύπωμα»  | 19.09.2024, 12:00
Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 12:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Αποτύπωμα» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου, συναντά την Ελιάνα Καναβέλη, Δρ Κοινωνιολογίας και εκπαιδευτικός και την Αλίκη Κοσυφολόγου, Δρ Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας και ερευνήτρια, με αφορμή την έκδοση της μελέτης τους «Άπιαστη μητρό...
Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου είναι «Η ποιήτρια της Εβδομάδας» |  16-22.09.2024
Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.  Η εβδομάδα από 16/09/2024 έως 22/09/2024  είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Χρύσα Κοντογεωργοπούλου. Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου (Μαγκλίνη) ε...
O ποιητής και μουσικός Άγγελος Καλογερόπουλος καλεσμένος στη «Δική μας Πόλη» | 16.09.2024, 19:00
Ο φιλοξενούμενος θα συνομιλήσει με τον Θέμη Ροδαμίτη για προβλήματα της σύγχρονης εποχής, για τα ανθρώπινα συστατικά που οφείλουν να έχει η κοινότητα σήμερα, για τον ελεύθερο άνθρωπο με «πρόσωπο». Στην εκπομπή θα μας μιλήσει για τις εμπειρίες του ως φιλόλογος με τους μαθητές του καθώς και για τα λο...
Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο | 15.09.2024, 16:00
Σαράντα δυο χρόνια συμπληρώνονται στις 17 Σεπτέμβρη από την ημέρα που το ρολόι της ζωής του Μάνου Λοϊζου στάθηκε στην ώρα τ' αποχωρισμού. Ο Μάνος ήταν μόλις 45 χρονών! Η εκπομπή του Γιάννη Παπουτσάκη ''Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό'' αυτή την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 16.00 ώρα Ελλάδας είναι αφ...
Ταξίδι στο νησί της Σύρου | 15.09.2024, 12:00
Στο αφιέρωμα θα μιλήσουν η συγγραφέας Λουκριτία Δουνάβη , η ιστορικός τέχνης Μαρίζα Δαλεζίου, η ηθοποιός Νένα Μεντή, ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστήμιου Κρήτης Χρήστος Λούκος, ο Μανώλης Μητσιάς και ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός που υπό την διεύθυνσή του λειτουργεί εδώ και χρόνια η περίφημη Ορχήστρα των...
We are what we eat | 15.09.2024, 11:00
On Sunday 15 September 2024 at 11:00 am (Athens time) tune in to Infinitely Curious, the English-languge radio show of Voice of Greece with Katerina Batzaki, and learn why food is so important for our body, mood, and lifespan, and why eating well changes the way we think and feel.Listen to organic farmer...