Η Φωνή της Ελλάδας γιορτάζει με τους Έλληνες του Κόσμου την 25η Μαρτίου

Tη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, η Φωνή της Ελλάδας συνδέεται με την Ομογένεια, από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία μέχρι την Αφρική και την Ευρώπη, για να τιμήσει την επέτειο της Παλιγγενεσίας του 1821.

Το πρωί στις 08:00, ο Αντώνης Καραγιαννάκης θα μεταδώσει μια ειδική, επετειακή έκδοση της εκπομπής «Καλές Θάλασσες», με καλεσμένο τον ιστορικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Μελά και, στη συνέχεια, θα δώσει τη σκυτάλη, λίγο μετά τις 9, στον Προκόπη Αγγελόπουλο που θα συνδεθεί με κοινότητες των Ελλήνων σε Ευρώπη, Αφρική, Ωκεανία.

Στις 10:00, από το πολύτιμο αρχείο της Φωνής της Ελλάδας θα μεταδοθεί η εκπομπή «Δύο Όψεις Πολλές Απόψεις» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο και τον Χρήστο Παγώνη, στην οποία ο καθηγητής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Νίκος Καραπιδάκης και ο κοινωνικός ανθρωπολόγος Άκης Τζώνης, φωτίζουν δύο άλλες πλευρές της επανάστασης του 1821.

Στις 11:00, η Μαριλένα Κατσίμη επιστρέφει με τους «Ιστορικούς Περιπάτους» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας, ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, με ένα δίωρο αφιέρωμα στην πιο σημαντική εθνική γιορτή της Ελλάδας. Καλεσμένοι είναι δύο από τους κορυφαίους Ιστορικούς, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, συγγραφέας του βιβλίου «Φουστανέλες και χλαμύδες» και ο καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού Δημόσιας Ιστορίας στο ανοικτό Πανεπιστήμιο, Χάρης Αθανασιάδης, επιμελητής του συλλογικού τόμου «Εθνικές Επέτειοι».

Στις 17:00, από το αρχείο της Φωνής της Ελλάδας και την εκπομπή «Της Ψυχής μου το Χώμα» με τον Άγγελο Σταθόπουλο, θα ακούσουμε τον συγγραφέα-ερευνητή, Μιχάλη Στούκα, ο οποίος μιλά για τους άγνωστους φιλέλληνες. Βασικός άξονας του επετειακού προγράμματος της Φωνής της Ελλάδας θα είναι οι μουσικές εκπομπές, απόλυτα προσαρμοσμένες στο κλίμα της ημέρας, από νωρίς το πρωί, έως και αργά το βράδυ.

Μετάδοση : Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024