ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 18:05 - 19:05
Φωνές και Μουσικές
Αλέξης Κώστας
ΕΠΟΜΕΝΟ 19:05 - 20:00
Φυσάει ο Μπάτης, Φυσάει το Κύμα
Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η  «Φωνή της Ελλάδας» γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Η «Φωνή της Ελλάδας» με αφορμή το έτος Μαρία Κάλλας,   συνεργάστηκε όλον τον χρόνο με ομογενειακούς οργανισμούς στο εξωτερικό, συμβάλλοντας και συμμετέχοντας στα αφιερώματα που ετοίμασαν και συνεχίζουν να ετοιμάζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκδήλωση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα, που διοργανώνει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης στην καρδιά της Αυστραλίας.

Παράλληλα, εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με ειδικές αφιερωματικές εκπομπές. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» (13:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας) με την Ελένη Καραλή είναι καλεσμένη η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου, που θα μιλήσει για τη ντίβα της όπερας, με αφορμή τη συμμετοχή της στη συναυλία  – αφιέρωμα: “MARIA CALLAS: In Memoriam” που θα πραγματοποιηθεί στην Όπερα του Καΐρου τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, της Ελένης Καραλή συνεχίζεται και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, όπου θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στις τέσσερις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με ομογενειακούς συλλόγους, για να τιμήσει την 100η επέτειο από τη γέννησή της.

Τέλος, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Η Δική μας πόλη» (12:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας) ο Θέμης Ροδαμίτης, έχει ετοιμάσει ένα δίωρο αφιέρωμα στη μεγάλη σοπράνο, με ιδιαίτερο υλικό από την καλλιτεχνική διαδρομή της καθώς και από την προσωπική της ζωή. Στην εκπομπή θα μιλήσουν ο μουσικολόγος Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, ο συλλέκτης Δημήτρης Πυρομάλλης και ο ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Χρονάς.