Η Φωνή Που Μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE

Η Φωνή που μας Ενώνει με τη Γιάννα Tριανταφύλλη | 12.01.23

Ο Σκηνοθέτης Χρήστος Γόδας στην εκπομπή “Η Φωνή που μας Ενώνει”

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου η Γιάννα Τριανταφύλλη είχε καλεσμένο τον σκηνοθέτη Χρήστο Γόδα που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.
Αφορμή το ντοκιμαντέρ του ANTHROPAUSE.

Ένα ταξίδι εξερεύνησης της σχέσης του ανθρώπου με την πίστη και τη γνώση, το τυχαίο και το πεπρωμένο, το φυσικό και το μεταφυσικό.

Αναφέρθηκε στην εμπειρία του, της έρημης Νέας Υόρκης αρχές του 2018 επι κορονοϊού την οποία κινηματογράφησε.
Στην εκπομπή, μας άφησε το ερώτημα, αν όταν τελειώσει η πανδημία, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα εκείνη, όπου η ανθρωπιά είχε “παύσει”.

Βιογραφικό Χρήστου Γόδα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά με καταγωγή από τις Κυδωνίες της Μ. Ασίας. Σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1994 αποφοίτησε από τη σχολή κινηματογράφου ‘Λ. Σταυράκου’. Το 2002 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Film Directing: Master of Fine Arts (Dean’ s list) στο University of Miami, για τις οποίες έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», από το ΙΚΥ καθώς και απ’ το  University of Miami (Teaching Assistantship). Έγραψε το σενάριο, έκανε τη παραγωγή και σκηνοθέτησε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τις ΗΠΑ: “Dreams of Clay” Ελλάδα-ΗΠΑ 2002, “T-BEAR” ΗΠΑ 2001, “Το κλειδί στη κλειδαριά” Ισπανία 1999, “Δυο μέτρα γης” Ελλάδα 1994. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός παραγωγής, διαφημιστικά spots,  τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ελληνικής και διεθνούς παραγωγής: “Οι περιπέτειες του νεαρού Ιντιάνα Τζόουνς” (Lucas Films) 1994, “O Jerusalem” 2005. Σκηνοθέτησε διαφημιστικά spots, και εργάστηκε σαν υποδιευθυντής μετάδοσης αθλήματος για την ΑΟΒ, στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Πανεπιστημιακής ομάδας βόλεϊ και αυτής των Εφήβων, καθώς και αθλητής ιστιοπλοΐας στον ΝΟΠΦ απ’ όπου και απέκτησε πτυχίο ιστιοπλοΐας. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό  ποίησης της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων. Για πολλά χρόνια εργάστηκε  σαν αρχηγός group/ξεναγός, ταξιδεύοντας σε 32 χώρες, της Ευρώπης, Ασίας, Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand