Ο ποιητής/η ποιήτρια της εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE

Ο Ποιητής της Εβδομάδας: Ανδρέας Κεντζός | 09.06.24

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο
«Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 3/06/2024 έως 9/06/2024  είναι αφιερωμένη στον ποιητή Ανδρέα Κεντζό.
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Κεντζός γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Έχει εκδώσει ποίηση («Σαραντατέσσερα», Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2014 και «Σκοτάδι με άλογα», Εκδόσεις Κουκκίδα, 2022).Επίσης γράφει θεατρικά έργα, εκ των οποίων δυο έχουν ανέβει στην Αθήνα: «Βασιλιάς Αλέξανδρος», στο θέατρο ΜΠΙΠ στην Κυψέλη, το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020 (αναγκαστική διακοπή της λόγω πανδημίας). «Η σημαία των Αθηνών», στο θέατρο Από Μηχανής στο Μεταξουργείο το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCAST