Η Ελένη Καραλή προσκαλεί σε γεύμα την Ελένη Λυσάνδρου


Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή ταξιδεύουν στην Κύπρο και φιλοξενούν τη Μαρία Λυσάνδρου.

Η Μαρία Λυσάνδρου είναι δημοσιογράφος, διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού “Plan Be”, το οποίο κυκλοφορεί κάθε μήνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», της ιστοσελίδας www.planbemag.gr και της ιστοσελίδας www.healthupdate.gr, που ασχολείται με τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των ΜΜΕ στο London Metropolitan University.

Η Μαρία Λυσάνδρου μιλά στην Ελένη Καραλή για τα παιδικά της χρόνια στην Κύπρο, τις μνήμες που γέννησε η επίσκεψη στο πατρικό της σπίτι στα Κατεχόμενα, τις ομορφιές και νοστιμιές του νησιού, το «μυστικό» της καλλιφωνίας των Κύπριων.

Η δημοσιογράφος που μετρά, ήδη 19 χρόνια εμπειρίας στον δημοσιογραφικό χώρο εξιστορεί ξεχωριστές εμπειρίες που έζησε, κάνοντας συνεντεύξεις με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Θάνο Μικρούτσικο και πολλές σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους «χτίζει» μια συνέντευξη, ποια ήταν αυτή που τη δυσκόλεψε περισσότερο και ποια είναι τα πρόσωπα με τα οποία θα ήθελε να συναντηθεί και να συνομιλήσει.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.  

Μετάδοση
: Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, 16.00-17.00 ώρα Ελλάδας
και σε επανάληψη την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, 03.00-04.00 ώρα Ελλάδας.

Ακρόαση της Φωνής της Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global). 
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay. 
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις. 
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις. 
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece 

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ