Χριστουγεννιάτικη ”Πρόσκληση σε γεύμα” | 23.12.2023, 13.00

Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας με την Ελένη Καραλή είναι χριστουγεννιάτικη και εορταστική αυτό το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στη 13:00.

Η Κέλλυ Αλχανάτη Παπούλη, συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων και επικεφαλής μυθοπλασίας και ψυχαγωγίας της Ερτ, είναι η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής. Η Κέλλυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή, αντί για παιχνίδι, σκάρωνε παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνοθετούσε φανταστικές ιστορίες με τις φίλες της. Σπούδασε Σκηνοθεσία, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε πιλότο παιδικής εκπομπής που στη συνέχεια εξελίχτηκε σε τηλεοπτική παραγωγή.

Ο καταξιωμένος Ελληνο-Αυστραλός φωτογράφος Νίκος Μπουρδανιώτης, με έδρα το Σίδνεϋ και διευθυντής φωτογραφίας των Greek City Times, είναι ο επόμενος καλεσμένος της εκπομπής με αφορμή τη δωρεά της συλλογής των φωτογραφιών του που απεικονίζουν τους Εύζωνες στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής και σεμνής τελετής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στην Αθήνα. Αναμφίβολα, μια περήφανη στιγμή για την Ελληνική Διασπορά και μια σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς.

Ο Βασίλειος Μπέλλιος, γυναικολόγος-μαιευτήρας και εθελοντής του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Η Αγκαλιά είναι ο τρίτος καλεσμένος της εκπομπής. Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. Όραμα της Αγκαλιάς είναι “Δικαίωμα στη ζωή, και με ποιότητα, για κάθε μητέρα και παιδί” και αποστολή της είναι να στηρίζει κάθε μητέρα που βρίσκεται σε ανάγκη (οικονομική ή και κοινωνική) και επιθυμεί να φέρει στη ζωή και να μεγαλώσει το παιδί της σε σωστές συνθήκες.

Παραγωγή – Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελένη Καραλή
Μετάδοση: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, 13.00-14.00 ώρα Ελλάδας