«Πρόσκληση σε γεύμα» – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας | 09.12.2023, 13:00

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 13.00-14.00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας με την Ελένη Καραλή είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας.

Ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Μουσείου της Μαρίας Κάλλας. Μιλά για τις δυσκολίες που υπήρχαν στην υλοποίηση του μοναδικού Μουσείου στον κόσμο προς τιμή της, αλλά και πως «αν θέλουμε, μπορούμε» αφού, σε μόλις έναν χρόνο, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το νέο Μουσείο-στολίδι, και ξεναγεί νοητά τους ακροατές στο Μουσείο, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα κοινά.

Ο Πρέσβης και Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, μιλά για τις 4 εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Προξενείο για τη 100η επέτειο της γεννήσεως της Μαρία Κάλλας, την ανταπόκριση που είχαν στους Έλληνες και στο διεθνές κοινό, και την προσπάθεια που κάνει το Προξενείο γενικότερα, ώστε ο Πολιτισμός να καταστεί το όχημα για να δώσουν αέρα εξωστρέφειας στη Νέα Υόρκη και στην Αμερική. Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο, για αυτό, όπως λέει ο Ντίνος Κωνσταντίνου, ετοιμάζουν δράσεις αφιερωμένες σε σπουδαίους Έλληνες, το έργο των οποίων πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό.

Ο Στέφανος Κορωναίος, βαρύτονος για πάνω από 25 χρόνια και καλλιτεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής του Θεάτρου Grattacielo της Νέας Υόρκης μιλά για το ιστορικό αφιέρωμα «Τα 10 πρόσωπα της Μαρίας Κάλλας» στην Αγία Τριάδα του Μανχάτταν, τον ναό όπου βαπτίστηκε η Μαρία Κάλλας. Η εκδήλωση που επιμελήθηκε πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Δηλώνει λάτρης της Όπερας, και της Μαρία Κάλλας, η οποία παραμένει ίνδαλμα για τρεις τουλάχιστον γενεές καλλιτεχνών και μοιράζεται μαζί μας το πώς μπήκε η όπερα στη ζωή του.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελένη Καραλή
Μετάδοση: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 13.00-14.000